kesport.hu

Nagy Károly újra Cegléden – interjú

A Mizse KC vezetőedzője, Nagy Károly visszatért Ceglédre, ahol komoly feladatok várnak rá.

A rutinos tréner már irányította szülővárosának kézilabdacsapatát, valamint január óta a „háttérből” segíti a klub munkáját. A 2018/19-es szezon azonban eddig nem alakul fényesen az első osztályú Cegléd számára, hiszen a tabella hátsó felében tanyáznak, így a csapat éléről távoznia kellett Jakab Lászlónak, és a helyét vette át Nagy Károly. Vele készített interjút Vizi Zalán.

Ceglédi munkavállalása mellett a Mizse KC gárdáját is tovább fogja irányítani?

Természetesen maradok a Mizse együttesének az élén is. Volt már hasonlóra példa edzői pályafutásom során,  amikor a Cegléd és a Vecsés gárdájának a kispadján ültem egy időben, így nem meglepő ez a helyzet. Január óta segítem a ceglédiek munkáját, és most vált hivatalossá az edzőváltás, de ez nem befolyásolja a lajosmizsei feladataimat. 

A Mizse az NB I/B-ben az utolsó előtti helyen áll. Mennyi esélyt lát a bentmaradásra?

Több problémával is meg kell küzdenünk, annak érdekében, hogy ne essünk ki. Ha edzésszámban fel tudnánk venni a versenyt az ellenfeleinkkel szemben, illetve, ha a Cegléd nem lenne ekkora bajban, és a három ceglédi játékosomat tudnám folyamatosan játszatni Lajosmizsén, akkor több esélyt látnék a bentmaradásra, még úgy is, hogy az utóbbi pár fordulóban csúfosan leszerepeltünk. Jelenleg szerkezeti bajokkal küzdünk, sérült az irányítónk, valamint az összeszokott belső részünk is megbomlott. Nagyon kevesen járnak edzésre, és heti 1-2 tréning nem elég az NB I/B-re. Ezt elmondtam a játékosoknak és a vezetőségnek is. A csapatnak van egy nagyon jó kezdő sora, ám ha ebből kiesnek játékosok – mint ahogyan a Kecskemét ellen is többen hiányoztak vasárnap – akkor nagyon nehéz egy rutinosabb ellenféllel szemben felvenni a kesztyűt. Mindezek ellenére mindent megteszünk a bentmaradás érdekében!

Milyen célkitűzésekkel vág neki a Cegléd irányításának?

Jómagam ceglédi születésű, 60 éves elmúlt ember vagyok, minden szállal kötődöm a városhoz, így nem mondhattam nemet a megkeresésre és nem hagyhattam cserben a csapatot. Kellemetlen szituáció, mikor így kell leülni egy csapat kispadjára. 

Hét meccsünk van hátra a szezonból, amelyből öt olyan meccs lesz, amely során a győzelem a szenzációs bravúr kategóriába tartozik. Ha nem lennének kötődéseim a városhoz, el se vállaltam volna a munkát, de mindent megteszek azért, hogy ne essen ki a Cegléd. Két szezonnal ezelőtt hasonló szituációban ez már sikerült, így remélem, hogy idén is megmenekül az együttes a kieséstől. 

Mi kell a bentmaradáshoz?

Óriási szerencsére lesz szükségünk. Későn állt össze a keret a szezonra, sok játékos a felkészülési időszak után érkezett. Kezdő kapusunkat a következő bajnoki találkozó után megműtik, több meccse a Ceglédnek csupán nüanszokon múlott, tehát ezek is mutatják, hogy sok sebből vérzik a csapat. Idő nincs arra, hogy ez a keret újból összeálljon, ezért lesz szükségünk a mázlifaktorra, de ezért mindent megteszünk. 

A Ceglédi KKSE az hét bajnoki mérkőzéssel az alapszakasz vége előtt a 12. helyen áll az NB I-ben, és mindössze egy pont választja el a kiesést jelentő helytől. 

 

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés