kesport.hu

„Kiváló csapategységet alkotunk” – interjú Varga Józseffel, a KNKSE vezetőedzőjével

A KNKSE 2018/19-es szezonja nem úgy kezdődött, ahogyan azt a klub vezetői és játékosai megálmodták. A téli szünetet követően azonban újult erővel tért vissza az együttes, zsinórban 5 mérkőzésen nem talált legyőzőre, így a sűrű mezőnyben kiváló esélyei vannak a gárdának akár a dobogó elérésére is. Ezekkel kapcsolatban kérdeztük a csapat vezetőedzőjét, Varga Józsefet. 

A szezon első felében 11 mérkőzésen 12 pontot szerzett az együttes, azonban a téli szünetet követően még veretlen a KNKSE. Mik lehettek az okai az őszi hullámzó teljesítménynek? 

A legfőbb ok az volt, hogy teljesen megváltozott a keret összeállítása az előző évadhoz képest. Nyáron 12 új játékos érkezett különböző helyekről, akik más és más taktikai felfogásban játszottak volt klubjaiknál. Ezt kellett egységesíteni, és egy optimális szintre felhozni, hogy a saját elképzeléseinket és rendszerünket tudjuk megvalósítani a pályán. Egy másik indokként lehet említeni, hogy voltak olyan összecsapásaink az első félévben, amelyekből szerencsétlenül jöttünk ki. Gondolok itt a Szent István elleni egy góllal elveszített mérkőzésre, az Orosházán elhullajtott pontra, vagy amikor a mostani éllovas Göd ellenében egy szoros meccsen végül az utolsó pillanatokban szenvedtünk vereséget. 

Télen minden megváltozott, és tavasszal eddig szárnyal az együttes. Mitől lett egységesebb a csapat?

Ahhoz, hogy összeérjen egy társaság, minimum fél év szükséges. Most sem állt még teljesen össze a játékunk, de sokkal kedvezőbb a helyzetünk, mint az őszi szezon során, és kiváló csapategységet alkotunk. Sok sérülés is ért bennünket, akkor az komoly gondot jelentett számunkra. Jelenleg is vannak hiányzóink, de ezt a kialakult csapatösszhang, illetve a játékosok fejlődése kellően kompenzálja. 

Hat találkozó vár még az együttesre az idei szezonban. Milyen célokkal vágnak neki a végjátéknak, illetve reális cél-e a dobogó elérése?

Annyira erős az NB I/B keleti-csoportja a nyugatival ellentétben, hogy ezt nagyon nehéz megsaccolni. A mezőny nagyon szoros, bárki megverhet bárkit. Tökéletes példa erre, hogy a hétvégén a nagyon erős Szent István kikapott otthon a hetedik helyezett Szegedtől. Nem jelenteném ki, hogy a célunk a dobogó elérése, inkább az a tervünk, hogy minél több meccsünket megnyerjük. A végelszámolás során majd kiderül, hogy ez mire lesz elég, de mindent megteszünk, és keményen dolgozunk napról-napra. 

Vannak már elképzelések a következő szezonra?

A klub vezetése azon dolgozik, hogy tisztán lássák az együttes helyzetét, és kialakítsák a megfelelő feltételeket a következő szezonra is. Ha ez megtörténik, akkor lehet megfogalmazni a jövő évi célkitűzéseket, és ehhez mérten kell kialakítani a keretet. Ezek ugyanolyan gazdasági problémákkal járnak, amik akár egy NB I-es klub életében is előfordulhatnak, ezért mindenekelőtt látni kell a döntésekhez szükséges anyagi bázist. 

A Kecskeméti NKSE következő mérkőzésére március 30-án, szombaton a Balmazújváros ellen kerül sor a Messzi István Sportcsarnokban, melyet a hírös városiak a tabellán a 6. pozícióból várnak 1 pontra a dobogótól, és 4 pontra az első helytől lemaradva. 

(Vizi Zalán)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés