kesport.hu

Parádés második félidővel nyert a KTE-Piroska Szörp

A kecskeméti férfi kézilabdások a Balassagyarmat gárdáját látták vendégül péntek este. A mérkőzés első félideje vendég fölényt hozott, ám a második játékrészben Zaklajda József szenzációs kapusteljesítményének köszönhetően fordított és győzött a KTE (29-23). 

A találkozó kezdetéig a Kecskemét 5 ponttal többet szerzett, mint ellenfele, így a kieső zónához közel álló ’Gyarmatnak létfontosságú volt a pontszerzés a Messzi István Sportcsarnokban.

Az összecsapás vendég gólokkal indult, az 5. percben már 0-3 állt az eredményjelzőn, amikor Bujdosó Máté megszerezte a kecskemétiek első találatát. Podoba János, a KTE hálóőre két védéssel segítette csapatát, de támadásban nem jöttek össze a hazai elképzelések, így Ocsovai Zsolt 2-4-nél időt kért. A játék képe ezt követően sem változott, két balassagyarmati góllal folytatódott a meccs, 2-6. A félidő felénél mindössze három egység állt a Kecskemét neve mellett, 3-8, majd Bujdosó szépségdíjas gólja után a vendég tréner, Gúnya Péter időt kért. A hírös városiak támadó gépezete szépen lassan kezdett belendülni, Füstös Attila és Berkes Gergő bombájával háromra zárkóztak, 7-10. Szrnka Levente kiállítása miatt az utolsó 5 percet emberhátrányban nyitotta a KTE, ennek ellenére csökkentette hátrányát, 9-11. A kétgólos differencia maradt a szünetig, 11-13-mal vonultak pihenőre a felek. 

A második felvonásban Zaklajda József érkezett a kecskeméti kapuba. Rögtön ziccert fogott, majd Füstös Attila lőtte ki a „ficakot”, 13-14. Az esély az egyenlítésre már több ízben ott volt a hazaiak kezében, amely végül Kátai Richárd góljával a 35. percben be is következett, 15-15. Ezt követően beindult a Zaklajda-show; nagyon elkapta a fonalat a kapus, zsinórban hárította a vendég próbálkozásokat. Védései ritmusba hozták a csapatot, és Kátai újabb találatával először a mérkőzésen vezetett a KTE, 16-15. Az előnyt Füstös növelte, így kénytelen volt időt kérni a nógrádi mester, ám „Kencsó” továbbra is önkívületi állapotban védett, amivel nem tudtak mit kezdeni a vendégek. Még büntetőből sem tudták bevenni a kapuját a gyarmatiak, és Berkes góljával negyed órával a vége előtt már öttel, 20-15-re vezettek a hazaiak. Mazák Lajos és Halász voltak eredményesek, mellyel tovább nőtt a szakadék a két együttes között, főleg úgy, hogy Zaklajda újabb hétméterest védett. A majd’ 15 perces vendég gólképtelenség végül 23-16-nál szakadt meg, de ekkor már nem volt visszaút a Balassagyarmatnak. Füstös Attila zúgó kapufás góljával léptek be a csapatok az utolsó 5 percbe, ahol már csak a végeredmény volt kérdéses. A találkozót végül Kátai Richárd utolsó másodperces találata zárta, a vége 29-23. 

Sikerével a Kecskemét ideiglenesen 2 pontra közelítette meg a hőn áhított dobogós pozíciót, míg a Balassagyarmat maradt a 9. helyen

Ocsovai Zsolt (KTE-Piroska Szörp): – Az első félidőbe belealudtunk, nagyon enerváltan játszottunk. Nem értem, hogy miért, de borzasztó idegesen léptünk pályára. A második félidőben a szenzációs kapusteljesítménynek és támadásban a nagy feltámadásunknak köszönhetően átvettük a vezetést, és magabiztos előnyt alakítottunk ki. Gratulálok a csapatnak, és köszönöm a szurkolóinknak, hogy ilyen sokan buzdítottak bennünket a csarnokban! Szülővárosomnak, Balassagyarmatnak szurkolok, hogy bent maradjon az NB I/B-ben!

Gúnya Péter (Balassagyarmati Kábel SE): – Az első félidőben semmilyen probléma nem jellemezte a játékunkat, kevés gólt kaptunk, ellenálltunk a hazai támadásoknak. Nyitott védekezésünk kiválóan működött, habár nem szoktunk így felállni, de sikerült meglepni a Kecskemétet. A második félidőben kapust cserélt a hazai együttes, és hálóőrük 70 %-on védett, ami eldöntötte a mérkőzést. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ilyen gyenge játékvezetést régen láttam. 

KTE-Piroska Szörp – Balassagyarmati Kábel SE 29-23 (11-13)
Férfi kézilabda NB I/B. Keleti-csoport, 17. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezette: Kovács, Papp

KTE: Füstös 7, Bujdosó 6, Petrik-Varga 4, Kátai 4, Szamos 2, Berkes 2, Halász 2, Ács 1, Mazák 1 (1), 

Kiállítások: 8 perc, illetve 12 perc
Hétméteresek: 3/1, illetve 5/3 

(A mérkőzésről Vizi Zalán tudósított. Fotó: Tóth Csaba / kesport.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés