kesport.hu

Az Olajhoz utazik a KTE-Duna Aszfalt

Szombaton 18:00-kor a magyar bajnokság huszonnegyedik fordulójában a KTE-Duna Aszfalt a Szolnoki Olaj KK vendége lesz. Nehéz feladat előtt áll Forray Gábor együttese, hiszen a házigazda a tabella első helyén áll, ráadásul február 16-án a Magyar Kupa címet is elhódította.

Semmi különös dologgal nem készültünk a Szolnok ellen – mondta a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője, Forray Gábor. – A két nap alatt, amely rendelkezésünkre állt, elsősorban a regeneráción, a frissítésen és a mentális felkészítésen volt a hangsúly. Persze elemeztük és megnéztük a Szolnok játékát, a speciális szituációkra felhívtam a figyelmet. Leginkább magunkkal foglalkoztunk, mindenki tudja azt, hogy ennek a találkozónak az Olaj az esélyes. Ők sincsenek jó passzban, mint ahogyan mi sem, úgyhogy érdekes mérkőzés lesz a szombati. Természetesen nyerni szeretnénk a Tiszaligetben, a célunk, hogy egy igazi meglepetést okozzunk, de nagyon nehéz dolgunk lesz.

Kemény munka és hit – ez lehet a recept.

A játékosok is érzik és a stábbal mi is látjuk, hogy gödörben vagyunk. Teljesen természetes, hogy minden csapat életében vannak hullámhegyek és hullámvölgyek, szerencsére nekünk az elmúlt három évben inkább hullámhegyeink voltak. Most jött egy gödör, amelybe együtt kerültünk bele, nyilván együtt is kell kimászni. Az mutatja meg egy csapat valódi erejét, ha különösebb hisztéria és feszültség nélkül, keményen és következetesen dolgozva helyreáll a szekere. A célunk az, hogy minél több mérkőzést megnyerjünk, senki nem úgy megy fel a pályára, hogy direkt ki akar kapni. A sport azonban ilyen, vannak jobb és rosszabb periódusok. A csapat eddig többnyire a jobbik arcát mutatta a szurkolóknak, most azon vagyunk – beleértve ebbe a klubvezetést, a játékosokat és a szakmai stábot is -, hogy visszatérjünk a jó formánkhoz. Semmi nem fog azonban varázsütésre történni, hiszen egy ilyen negatív sorozatba sokkal könnyebb beleesni, mint kilábalni onnan. Összefogással és koncentrációval viszont sikerülhet, ezek a játékosok már bizonyítottak és letettek annyit az asztalra, hogy az a minimum, hogy bízunk bennük. Senki nem felejtett el kosárlabdázni egyik napról a másikra. Csak kemény munkával, hittel és türelemmel eshetünk át ezen a ponton.

Nincs pánik a KTE-Duna Aszfalt öltözőjében.

A hangulatra nincs panasz, az öltözőben nincs dráma. A szakmai stáb részéről nincs üvöltözés, nem másban keressük a hibát, mindenkinek megvan a maga felelőssége. A vezetőségre soha nem jellemző a kapkodás és az elhamarkodott, felesleges vagdalkozások. Higgadtan, hideg fejjel és célratörően próbáljuk orvosolni ezt a nehéz helyzetet.

Szolnoki Olaj KK – KTE-Duna Aszfalt
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok, szombat, 18:00
Játékvezetők: Papp Péter, Praksch Péter, Söjtöry Tamás (Dr. Páli Kálmán)

(ktekosar.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés