kesport.hu

Mobil jégcsarnok próbaüzeme kezdődik a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban

A Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. keretein belül működő Kecskeméti Sportiskola sportfejlesztési programjának köszönhetően mobil jégcsarnok próbaüzeme kezdődik március 22-én szombaton, a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban.

A jégcsarnok próbaideje – az időjárás függvényében – április 21-éig tart, ez alatt csak a KESI keretein belül megalakult jégkorong szakosztály fiataljai használhatják a pályát.

A 40X20 méteres mobil jégcsarnok szeptemberben nyitja majd meg hivatalosan kapuit. A jégfelületet elsősorban a sportolók vehetik igénybe, de a szabadon hagyott időben a város lakói előtt is nyitva áll majd.

A tervek szerint, a Kecskeméti Sportiskola együttműködik majd a Széchenyivárosban működő oktatási intézményekkel, akik a szeptemberi nyitást követően, a mindennapos testnevelés óráikba be fogják illeszteni a korcsolyázást.

A projekt megvalósulását támogatja a Magyar Jégkorong Szövetség, Kecskemét Önkormányzata és a szakosztály TAO-támogatói. Az országban a korcsolyázás az egyetlen téli sport, amely alkalmas arra, hogy tömegsporttá fejlődjön. Közös cél az, hogy minél több gyerek tanuljon meg korcsolyázni, ezzel is hozzájárulva a fiatalok egészséges életviteléhez.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés