kesport.hu

Nem volt messze a bravúrtól a KTE-Duna Aszfalt

hunbasket.hu archival

Az alapszakasz-elsőségét megőrizni igyekvő, hazai pályán még veretlen Szolnoki Olaj KK a KTE-Duna Aszfaltot fogadta az A-csoport 24. fordulójában.

Az első perc nem hozott pontot, aztán az Olaj húzott bele, és a 7-0-s futását végül Karahodzsics triplája akasztotta meg. Már 13-6-ra is vezetett a Szolnok, azonban erre egy 6-0-val válaszolt a KTE, és csak azért nem tudott egyenlíteni (egyelőre), mert Dimics második büntetője kimaradt. Nem sokkal később már egál is volt, de az Olaj azonnal visszavette a minimális vezetést, majd Rowsey süllyesztett el egy triplát (19-14). Ez az előny sem tartott sokáig, sőt: Karahodzsics kettő és Dramicsanin öt (2+3) pontjával már a KTE vezetett (19-21). Egy pont meg is maradt a vendég fórból: 22-23-nál fordultak a csapatok a második negyedre.

A második tíz perc eleje sem a pontokról szólt: két minutum elteltével Andric közelije talált csak célt, majd újfent ő volt eredményes (26-23). Tarthatatlannak bizonyult a szolnoki légiós: újabb két pontja után a KTE-kispad rendelte magához övéit – a kis pihenő után Dramicsanin rámolt be egy hármast (28-26). Vojvoda négy büntetője növelte tovább a különbséget, míg a vendégeknél Green törte meg a majd’ kétperces gólcsendet. Dimics kettesével jött vissza egy kosárnyira a KTE, amire Rowsey révén egy triplával reagált az Olaj (36-30). A félidő hajrájában Vojvoda volt a legaktívabb: az utolsó percben újabb négy pontot jegyzett, amivel 44-38-ra nyerte a félidőt a csapata.

Green rögtön egy triplával köszönt be, majd Tóth büntetőire Wittmann válaszolt akcióból (46-43). Dramicsanin-hármassal egyenlített a KTE, négy pontot dobott rá a Szolnok, kezdhette elölről a vendég gárda. Nem változott a különbség, négy perc játék után 8-8-ra állt a negyed. Wittmann triplájával kapaszkodott a Kecskemét, ezt követően is maradt a három közte, majd az Olaj lépett meg héttel (58-51). Innen is felzárkózott a KTE, de az utolsó perc megint a Szolnoké volt: 64-56-ról indult az utolsó tíz perc.

Dramicsanin majd Green triplájával hűtötte le a hazaiakat a KTE, Vojvoda büntetőire pedig Wittmann-pontok érkeztek egy gól jó plusz büntető akcióval (66-65). Tapadt a hazaiakra a Kecskemét, 73-68-nál Green szerzett újabb kosarat. A Szolnok ismét megugrott, Malesevics triplájával 78-70-re növelte előnyét három perccel a vége előtt. Ismét csak KTE-pontok jöttek, apránként dolgozta le hátrányát a vendég csapat, így 78-74-nél már a hazai kispad kért időt. Milosevics szerzett lepattanót az ellenfél gyűrűjéről, amit fault követett: a két büntetőt értékesítette, ami megpecsételte a KTE sorsát. Az Olaj végül 80-74-re nyert.

Szolnoki Olaj KK – KTE-Duna Aszfalt 80-74 (22-23, 22-15, 20-18, 16-18)

Bajnokság, 24. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok
V.: Papp P., Praksch P., Söjtöry T. (dr. Páli K.)

Szolnok: Rowsey 6/6, Vojvoda 21/3, Malesevics 14/3, N. Milosevics 15, Andric 17. Csere: Tóth Á. 7, Benke -.

KTE: Wittmann 13/6, Green 10/6, Djeraszimovics 6, Dramicsanin 22/18, Karahodzsics 13/3. Csere: Dimics 7, Molnár M. 3, Kucsera -, Mészáros -.

(bball1.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés