kesport.hu

Esélyeshez méltó győzelmet aratott az SC Hírös-Ép

A tabella utolsó helyén állomásozó Vasutas SK-t látta vendégül az SC Hírös-Ép vasárnap délután. A kecskemétiek esélyeshez méltó játékkal, 5-2-re verték ellenfelüket.

Jobban kezdett a hírös városi alakulat, rögtön a mérkőzés elején Király dolgoztatta meg a vendégek kapusát. Nem sokkal később újabb lehetőség adódott a kecskemétiek előtt, Csordás kísérletét ütötte a keresztlécre a hálóőr. A harmadik helyzetnél már nem volt ellenszere Maczelka távoli lövésére a félegyházi portásnak, 1-0. Rögtön ezután megduplázta előnyét a Hírös-Ép, Lantos értékesítette a megítélt büntetőt, 2-0. Ezt követően a semmiből szépített a Vasutas, egy védelmi hiba után Bende volt eredményes, 2-1. A félidő lefújásáig még Csordásnak volt egy helyzete, de újra a kapufát találta telibe.

A második etap is remekül kezdődött a kecskemétiek számára, egy kezezés miatt ismét büntetőt rúghattak, ezúttal Maczelka volt az ítéletvégrehajtó, megszerezte második gólját a meccsen, 3-1. Sokáig kellett várni egy újabb komoly lehetőségre, végül a frissen beállt Borsos első labdaérintéséből remekül tálalt Szécsényi elé, aki közelről nem hibázott, 4-1. A mérkőzés lefújása előtt Király adta meg a kegyelemdöfést, mellel átvette majd kapásból a hálóba lőtt, 5-1. Az utolsó percekben ismét egy ajándék labdából szereztek gólt a vendégek, újfent Bende révén, 5-2.

Kovrig Ákos (SC Hírös-Ép): – Jól játszott a Vasutas, de a helyzeteink alapján nagyobb különbségű győzelmet is arathattunk volna. De összességében mindenkinek gratulálok, annak, aki ma pályára lépett. 3/3 eddig a mérlegünk és bár nem mi vagyunk a jövő héten esedékes derbi favoritjai, mindent el fogunk követni, hogy megverjük a KLC-t. Remélem, hogy legalább 5-600 néző ki fog látogatni a mérkőzésre.

SC Hírös-Ép – Vasutas SK 5 – 2 (2 – 1)
Gólszerzők: Maczelka (19., 54. -11-esből), Lantos (21. -11-esből), Szécsényi (78.), Király (88.) ill., Bende (25., 89.)

(A mérkőzésről Szarvas Zsombor tudósított. Fotó: Tóth Csaba / kesport.hu archív)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés