kesport.hu

Ocsovai Zsolt: „Hiszek a csapatban, és továbbra is a dobogó a célunk”

Csak úgy, mint az előző versenykiírásban, úgy a 2018/19-es évadban is hasonlóan alakul a kecskeméti kézilabdások szezonja: gyenge őszi rajt után erősebb tavaszi folytatás. A KTE-Piroska Szörp vezetőedzőjét, Ocsovai Zsoltot kérdeztük ezzel kapcsolatban, faggattuk a csapat teljesítményéről, sorsolásáról, valamint a rövid- és hosszútávú célokról is: 

Az őszi szezon nem úgy sikerült, ahogyan azt eltervezték, hiszen 5 vereség is becsúszott, azonban a tavasz jobban alakul; márciusban zsinórban 4 győzelemnél jár az együttes. Mik lehetnek a hullámzó teljesítmény okai? 

Ez egy nagyon jó kérdés. A bajnokság elején tudtuk, hogy nehéz a sorsolásunk, és az első két fordulóban nem is sikerült nyernünk. A harmadik fordulóban győzelmi kényszer lett úrrá a csapaton, és mindenki tudta, hogy a Debrecen ellen itthon kötelező sikert aratunk, de nem így lett. Szerencsére fel tudtunk állni a nem várt vereség után a padlóról, és a következő 8 mérkőzésünkből 5 alkalommal győztesen hagytuk el a pályát, így visszajöttünk a középmezőnybe. 

A téli felkészülésünket tavaly is és idén is a Liga Kupa küzdelmeivel nyitottuk, amely nagyon jól szolgálta a fejlődésünket. NB I-es klubokkal csaptunk össze hétről-hétre, és sikeresen vettük fel az első osztály ritmusát. Ez mindenképpen hozzájárult a jobb tavaszi kezdéshez, még úgy is, hogy ezt a szakaszt is két vereséggel kezdtük. A mutatott játék azonban már sokkal biztatóbb volt. A debreceni túra óta a csapat mindig tud újat mutatni az ellenfeleknek, 4 győzelemnél járunk zsinórban, és készen állunk az utolsó 5 fordulóra, hogy még feljebb lépjünk.

A KTE-Piroska Szörp most az 5. helyen áll a tabellán, három pontra a dobogótól. Reális célnak mondható-e az éremszerzés?

A bajnokság kezdetekor a dobogó elérését tűztük ki célul, és ez nem változott. Nagyon bízom a játékosokban és az elvégzett  munkában, végig hittem és hiszek a csapatban, így továbbra is az a célunk, hogy felálljunk a dobogóra a szezon végén. Tudtuk, hogy nehéz év elé nézünk, hiszen nagyon sok egyforma képességű gárda van a ligában. Ezt tökéletesen példázza, hogy a hétvégén a Mizse idegenben okozott meglepetést a Békés ellen. Ezzel több csapatnak is a malmára hajtotta a vizet örök ellenfelünk, így azámunkra továbbra is nyílt a küzdelem a harmadik helyért. Ha úgy fogunk játszani a következő meccseinken, mint az elmúlt 5 játéknapon, akkor kijelenthető, hogy abszolút reális esélyünk van az éremszerzésre. 

Még 5 forduló van hátra igen komoly mérkőzésekkel. Milyennek ítéli a csapat sorsolását? 

Próbálom a földön tartani a csapatot, és reálisan nézni a lehetőségeket. A legnagyobb ellenfél számunkra mi magunk vagyunk. Ha a továbbiakban megmarad a kellő elszántság és koncentráció, mint az elmúlt fordulókban, akkor el fogjuk érni a célunkat. Az Algyő és a Békés áll előttünk a tabellán, mindkét együttessel összecsapunk még, tehát nehéz meccsek várnak ránk. Időrendben az utolsó helyezett Székács, és a szintén mögöttünk álló Nyíregyháza a következő két ellenfelünk. Óva intek mindenkit attól, hogy azt gondolja; ezek sima találkozók lesznek, de mindenképp kellenek a győzelmek, és akkor az utolsó három fordulóra nyugodtan tudunk készülni az Algyő, a Balmazújváros és a Békés ellen. 

Ha nem is idén, de tervezik-e, hogy újra feljusson, és NB I-es legyen a kecskeméti férfi kézilabdacsapat?  

A vezetőséggel beszéltünk már erről, és természetesen a játékosoknak is az az elsődleges céljuk, hogy felkerüljenek az első osztályba. Azt nem tudom megmondani, hogy erre a közeljövőben van-e reális esély, hiszen ez az anyagi lehetőségeinken múlik. A távlati célokat csak akkor tudjuk meghatározni, ha kockázatmentesen rendelkezésünkre állnak az anyagi források, de a klub vezetősége azon dolgozik, hogy Kecskemét városának rövid időn belül újra NB I-es férfi kézilabdacsapata legyen. 

(Az interjút Vizi Zalán készítette)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés