kesport.hu

Hozta a kötelezőt és továbbra is veretlen a KNKSE

Szombaton délután a tabellán az utolsó előtti pozíciót elfoglaló Balmazújváros női kézilabdacsapatát fogadta a KNKSE a Messzi István Sportcsarnokban. A mérkőzésen végig a kecskemétiek domináltak, és 31-24-es sikert arattak. 

Ősszel meglehetősen simán nyert, és hozta el a pontokat Balmazújvárosból a Kecskemét (20-37), ennek tükrében, és a tabellát nézve kötelező volt a győzelem a dobogós álmokat dédelgető hírös városiaknak. 

A hazaiak kezdték a találkozót, és rögtön hétmétereshez jutottak, melyet Pénzes Laura elhibázott, ám fél percen belül javított és megszerezte a vezetést, 1-0. Az 5. percben lemásolta az első találatát a kecskeméti együttes; Pénzes befutása és szép lövése eredményezett gólt, 3-2. Hárs Adél és Orell Bettina növelte az előnyt, míg a kapuban Dobó Mónika védett nagyokat, 6-3. A 11. percben már négy gól volt a hátránya a Hajdú-Bihar megyeieknek, ezért Dajka István, a vendégek mestere időt kért, de a meccs Németh Kitti góljával folytatódott, 8-3. A félidő felénél védekezésben változtatott a Balmazújváros, Pénzes Laura ellen külön emberfogást alkalmaztak, de ez sem segített rajtuk, és 18 perc elteltével már dupla annyi egység állt a KNKSE neve mellett, 12-6. A balmazújvárosiaknál egyedül Lévai Zsófia nyújtott maradandót, hiszen ekkor már 5 gólnál járt. A játékrész utolsó 10 perce sem hozott változást a játék képében, a kecskemétiek felé billenő tudásbeli különbség megmutatkozott az eredményen. Kaiser Melitta két egymást követő góljával zárult a 30 perc, 19-10-es állással vonultak pihenőre a felek. 

A második felvonás is egy elrontott hétméteres kísérlettel indult, amit ezúttal a balmazújvárosiak hagytak ki. Ezzel együtt is jobban kezdett a vendég gárda, 3 góllal csökkentette villámgyorsan a differenciát, 19-13. Feltámadásuknak Németh Kitti és Gulyás Vanda – mindketten négy találatnál jártak – vetett véget, és góljaikat követően Dajka István újra időt kért. 20 perccel a vége előtt mindkét csapat emberhátrányba került, melyből a Kecskemét jött ki jobban. Pénzes meglőtte hetedik gólját, amit után a hazai szurkolók leszámolták a tízet, 26-16. Az összecsapás utolsó negyedébe lépve már csak a végeredmény volt kérdéses. Ebben a periódusban Pálinkás Viktória mutatott be szép bravúrokat a kecskeméti kapuban, a vendégek részéről Lévai Zsófia bizonyult megállíthatatlannak, csapata 21 góljából 11-et ő jegyzett az 53. percre. A túloldalon Pénzes 8, Kaiser 7 találattal zárt. A végén egy időntúli szabaddobást értékesített a Balmazújváros, mellyel beállította a 31-24-es végeredményt. 

Győzelmével hatodik tavaszi fellépésén is veretlen maradt a KNKSE, és 3 pontra közelítette meg az első helyezett Szent István SE együttesét, míg a Balmazújváros maradt a 11. pozícióban. 

Varga József (KNKSE): Biztos voltam abban, hogy sokkal nehezebb mérkőzés vár ránk, mint az őszi balmazújvárosi találkozó során. Gratulálok az ellenfélnek, az utolsó pillanatig küzdött, hogy szorosabbá alakítsa az eredményt. A második félidő elején bent maradtunk fejben az öltözőben, ezt a technikai hibák száma is mutatja. Van még mit javítanunk a játékunkon, de még mindig veretlenek vagyunk tavasszal, amit remélem, minél tovább tudunk tartani. 

Dajka István (Balmazújváros): Sajnos nem tudtunk komolyabb ellenállást mutatni a kecskemétiekkel szemben. Elsősorban saját magunknak, és a hibáinknak köszönhetjük ezt, hiszen csak az első félidőben, ha jól számoltam, 7-8 tiszta ziccert baltáztunk el. A második félidőben is voltak hibáink, és esélytelenek voltunk bármilyen jobb eredmény elérésére. 

Kecskeméti NKSE – NKK Balmazújváros 31-24 (19-10)
Női kézilabda NB I/B. Keleti csoport, 17. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezette: Kiss, Mizsák

KNKSE: Pénzes 8 (2), Kaiser 7, Németh 5, Gulyás 4, Orell 2, Tóth 1, Karacs 1, Hárs 1, Kocsis 1, Krenner 1.
Kiállítások: 14 perc, illetve 12 perc
Hétméteresek: 4/2, illetve 6/5

(A mérkőzésről Vizi Zalán tudósított. Fotó: Tóth Csaba / kesport.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés