kesport.hu

Törökszentmiklóson is győzött a KTE-Piroska Szörp

Az utolsó helyezett Törökszentmiklósi Székács együtteséhez látogattak a kecskeméti férfi kézilabdázók. Elsősorban a remek első félidei produkciójának köszönhetően 33-36-os diadalt aratott a KTE.

Ősszel sima 31-19-es győzelmet értek el mai ellenfelük ellen Ocsovai Zsolt tanítványai, így a papírforma Székácson is a dobogóért küzdő kecskemétiek sikerét diktálta.

Csuzi Milán, a KTE 20 éves játékosa a kezdőben kapott helyet, és rögtön a találkozó első gólját ő szerezte, meghálálva ezzel a neki szánt bizalmat. Hatalmas tempóban indult a mérkőzés, mely inkább a vendégeknek kedvezett. A nagy ritmusba többször is belehibázott a Székács, Szamos ziccerével 2-4 volt az állás. Kátai Richárd második találatával növelte előnyét a Kecskemét, majd 3 gólnál Podoba János kapus jó teljesítményének hála megállt a Törökszentmiklós, amit kihasználva Petrik-Varga Ádám és Kátai vezérletével 3-8-ra húzott el a KTE. A félidő felénél a hazaiak magukra találtak, és 6-9-nél Ocsovai mester kért időt. Csuzi már a harmadik góljánál járt, amikor 6-10 állt a táblán. Ezt követően előbb Kátai értékesített egymás után két hétméterest, majd Halász is gyorsan kettő gólt jegyzett mezőnyből, így 8-15-nél a hazai mester, Szloska Krisztián kért időt. Az utolsó 10 percben egy újabb kecskeméti fiatal, Forgács Tamás is jól szállt be a mérkőzésbe; gólpasszából Halász volt eredményes. A félidő végén a vendég kapuba érkező Szél Gergő kapott gólt a szélről, 15-22-es eredménnyel vonultak pihenőre a felek. 

A második felvonás elején beragadt a KTE, három gólt ért el zsinórban a Jász-Nagykun-Szolnok megyei gárda, amivel visszajöttek a meccsbe, 18-22. A 35. percben Ocsovai időkérését követően Bujdosó törte meg a gólcsendet, majd Kátai is büntetett, 18-24. Nem sokkal később a jól játszó Petrik-Varga keze sérült meg, kiválása és a hazaiak lelkesedése megzavarta a hírös városiakat, a 41. percben már csak 3 egységnyi volt a vendég előny, 24-27. Berkes fontos góljával folytatódott az összecsapás, de negyed órával a vége előtt a törökszentmiklósiak az időkérésüket követően kettőre jöttek fel, 27-29. Füstös és Podoba tért vissza a pályára, de 29-30-nál minimálisra csökkent a differencia, Ocsovai kért újra időt. Tóth Norbert rendkívül fontos szituációban volt eredményes, majd egy hazai gólra Füstös válaszolt, 30-32. A Fortuna ekkor visszapártolt a Bács-Kiskun megyeiek oldalára; hazaiak csak kapufáig, a kecskemétiek két gólig jutottak, 30-34. Nagyot küzdött a Székács, de ez nem volt elég a csodához. Füstös bombája zárta le a mérkőzést, a vége 33-36 lett. 

Győzelmével ideiglenesen a 4. pozícióba lépett fel a tabellán a Kecskemét.

Ocsovai Zsolt (KTE): – Gratulálok a csapatomnak, hiszen győzött. Aki látta a mérkőzést, az valószínűleg nem értette, hogy mi történt a második játékrészben. Az első félidei produkcióhoz képest a következő felvonásban sem az alázat, sem az ellenfél, illetve a kézilabda iránti tisztelet nem volt meg a játékosaimban. Ennek az lett a következménye, hogy a Székács egy brusztos játékkal visszajött a mérkőzésbe. Magunknak tettük nehézzé a találkozó végét, de a legfontosabb az, hogy nyertünk. 

Törökszentmiklósi Székács – KTE-Piroska Szörp 33 – 36 (15 – 22)
Férfi kézilabda NB I/B. Keleti-csoport, 18. forduló

KTE: Kátai 8 (4), Csuzi 5, Bujdosó 4, Petrik-Varga 4, Tóth 3, Halász 3, Füstös 3, Szamos 3, Berkes 1, Szrnka 1, Horváth 1.

Kiállítások: 6 perc, illetve 12 perc
Hétméteresek: 1/0, illetve 4/4

(A mérkőzésről Vizi Zalán tudósított)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés