kesport.hu

Nagyot küzdött és nyert a KTE-Duna Aszfalt

Fotó: Réti Attila / bball1.hu

Az Atomerőmű SE sokáig uralta a mérkőzést – számolt be róla a bball1.hu.

KTE-Duna Aszfalt – Atomerőmű SE 83-80 (20-19, 23-26, 14-17, 26-18)

Férfi kosárlabda NB I A, 26. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Játékvezető: Földházi T., Frányó P., Dr. Mészáros B. (Bernáth A.)

KTE-Duna Aszfalt: Wittmann 15/6, Green 3, Djeraszimovics 17/3, Dramicsanin 13/3, Karahodzsics 13/3. Cserék: Dimics 18/3, Molnár M. 4, Mészáros -.

Atomerőmű SE: Kovács Ák. 13/3, Faust 15/6, Henton 11/3, Eilingsfeld 8/3, Jevtovics 16. Cserék: Ruják 12/12, Medve 2, Williams -, Horváth K. 3/3.

“Bekezdett” a mérkőzés elején az Atomerőmű SE. Henton játékával, és pontjaival nem tudtak mit kezdeni a hazaiak. Öt perc kellett, hogy zárkózzon a Kecskemét. Dimics és Wittman kosarával, hat perc játék után már csak három volt a paksiak előnye. Faust elrontott triplája után, Wittman is hibázott egy hármast, így 12-9-es vendégvezetéssel érkeztek az első negyed hajrájára a csapatok. Sok volt a hiba mindkét oldalon. A Kecskemét a 10. percben a vezetést is átvette, de Kovács Ákos triplája után ismét ASE volt a előnyben. A Djeraszimovics kosarával azonban 20-19 lett a vége.

A jó napot kifogó Dimics kosaraival folytatódott a mérkőzés, amire Faust válaszolt, de a KTE őrizte minimális előnyét. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, a negyed derekán 32-32, két perccel később 37-37. A negyed hajrájára is tartogatott meglepetéseket a mérkőzés. Dimics továbbra is jól, és ponterősen játszott, míg Henton ismét a mérkőzés eleji “formáját” hozta. 43-45.

A hazai csapat elfelejtett visszajönni a nagyszünetről, Jevtovics beindult, pillanatok alatt tíz pont volt az ASE előnye. 43-53-nál, négy perc játék után szerezték meg az első kosarat Forray Gábor tanítványai, Karahodzics volt eredményes. Az olló azonban tovább nyílt. Eilingsfeld, Kovács és Jevtovics is betalált. 47-60, és még négy perc mindig hátra volt ebből a játékrészből. A játék képe azonban nem változott. A KTE rengeteg hibával kosarazott, míg az ASE őrizgette megszerzett előnyét. Két percel a vége előtt Dzunics kért időt, mert Dramicsanin duplájával hétre feljött az ellenfél. 57-62.

A záró rész elején ismét gyorsan közé tette a tízet az ASE. Három perccel később azonban már Braniszlav Dzunicsnak kellett időt kérni, mert mindössze három pont volt közte. Faust duplájával folytatódott a mérkőzés, amire Djeraszimovics válaszolt, majd Wittman duplája után olvadt egy pontra a vendégek előnye. A vezetést Dimics duplájával vette át a Kecskemét, az ASE teljesen leblokkolt. Kovács Ákos egy kosárral próbálta felrázni az övéit, majd 69-70-nél hosszú gólcsend következett, rengeteg rontott dobással.

Hihetetlen izgalmasra sikeredett a “vége”. Két perccel a dudaszó előtt 75-74-re vezetett a Kecskemét, egy perccel a vége előtt pedig 80-77-re. Kovács Ákos és Eilingsfeld is elrontott egy távolit, Ruják András azonban bedobta, így ismét döntetlen volt.

A találkozót Wittman döntötte el, miután a sikeres kosara után a büntetőt is bedobta.

(bball1.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés