kesport.hu

Visszavágott a Kispestnek a Röpke SE

Vasárnap este rangadó várt a RÖPKE SE gárdájára, ugyanis a tabellán a harmadik helyezett Kispest látogatott Kecskemétre. Az első szettet leszámítva jobban játszottak a hazaiak, és 3:1 arányban győzedelmeskedtek. 

A két csapat között a tabellán mindössze 4 pont volt a differencia a hírös városiak javára, akik a második helyen álltak a mérkőzést megelőzően. A kecskeméti lányoknak volt mit törleszteniük, ugyanis a nemzetközi nőnapon, március 8-án sima 3:0-ás vereséget szenvedtek Budapesten.

Hazai nyitással, de kispesti ponttal kezdődött a találkozó, ám gyorsan egalizált a RÖPKE, 1:1. Egyenlő állásnál egy össze-vissza pattogó labdát mentettek meg a budapestiek, mellyel először a meccsen vezettek, 2:3. Lendületbe is kerültek és zsinórban 5 pontot értek el, 2:7, így hamar jött a hazai mester, Csala Bernát időkérése. Sok technikai hiba jellemezte ekkor a Kecskemét játékát, de egy hosszúra nyúlt vendég próbálkozásnak hála visszavehették a nyitás jogát, 3:9. Mezőnyben nem tudott felülkerekedni ellenfelén az alföldi együttes, 5:15-nél már kétszámjegyűre duzzadt a különbség. Hemmert Ivonn, a hazaiak játékosa szerzett szépségdíjas pontot 8:17-nél, majd kezdett magára találni a Bács-Kiskun megyei csapat, és 11:17-nél a vendég trénernek, Takács Gergelynek kellett időt kérnie. A játékmegszakítása jó hatással volt a fővárosiakra, innentől kezdve a szett végéig csak 4 pontot engedtek ellenfelüknek, így 15:25-re húzták be a játszmát. (0:1)

Vendég pontokkal indult a második szett is, 0:3-mas hátrányban azonban felfejlődtek a hazaiak, és egymás után 5 ponttal fordítottak, 5:3. A Kispest lemásolta ezt, és ezúttal ők nyertek zsinórban 5 labdamenetet, 5:8. Úgy tűnt, ez a fordítások játszmája lesz, 6:10-es kispesti fórt követően a kecskemétieknek jött ki jobban a lépés, 11:10-nél már vezettek, és időt kértek a vendégek. A tendencia folytatódott; a Pest megyeiek ismét átvették az előnyt, 11:13. A csapatkapitány, Hemmert Kíra és Kenderes Dóra együttes blokkjával 15:15-nél egyenlített a RÖPKE, majd Pádár Adrienn ütésével a tábla már hazai vezetést mutatott. 19:16-nál Kenderes Dóra ászával növelte előnyét a Kecskemét. 23:20-nál Csala Bernát időt kért, hogy rendezze a sorokat, és 25:21-re meg is nyerték a szettet a vendéglátók. (1:1)

Hosszú labdamenettel indult a harmadik játszma, amit a Kecskemét nyert meg Kökény Petra ütésével, de a Kispest hamar átvette a kezdeményezést, 1:4. A RÖPKE nem engedte leszakadni magát és újra egalizált, 4:4, de egy szerencsés ponttal ismét vezettek a pestiek. A kecskemétiek ismét fordítottak, Selmeczi Vanda tette el a labdát szépen a sarokba, 8:7, majd 10:8-nál időt kért a kispesti edző. A fővárosiakon látszódott a zavartság, nem sikerült nekik semmi, és 13:9-nél újra kikérte idejét Takács Gergely. Hemmert Kíra szemfüles pontjával folytatódott az összecsapás, és kezdett leszakadni a Kispest. Több vendég próbálkozás a hálóban, vagy a vonalon túl halt el, Hemmert Ivonn bombaerős ütésével már 20:12-re vezetett a Kecskemét. Szervahiba is becsúszott a vendégeknél, a RÖPKE a budapesti gárda minden hibáját kihasználta és 25:14-re nyert, így fordított a szettek állásában. (2:1)

A negyedik felvonást abban a tudatban kezdhették a kecskeméti lányok, hogy ha nyerik a játszmát, a mérkőzés is az övéké lesz. Ennek fényében jól indítottak, 3:1, és a hazai blokkok is egyre jobban működtek. Egy tökéletes nyitást követően 7:7-nél érte utol ellenfelét a vendég együttes. A következő labdamenetben óriásit küzdött a RÖPKE; egy véleményes szituációt engedtek tovább a játékvezetők a kecskemétiek kárára, de a hosszú és látványos adok-kapok helyzet végén Selmeczi Vanda ütésével mégis a hazaiaké lett a pont. 11:9-nél a liberó, Réczi Tünde mentett meg szenzációsan egy labdát, és növelte a fórt a Kecskemét. Hemmert Kíra elvétett szervájával és egy nagy vendég ütéssel azonban 14:14-nél egyenlített a Kispest, ekkor Csala Bernát időt kért. Fej-fej mellett gyűjtögették a csapatok a pontokat. A fontos végjáték előtt a budapesti mester kért időt 18:17-nél, mely hatásos volt, és fordítottak a vendégek, 18:20. Kenderes Dóra megoldásával újra egyenlítettek a hírös városiak, majd a vezetést is átvették, 21:20. Rendkívül izgalmas volt a végjáték, 23:23-nál Pádár Adrienn meccslabdához juttatta a hazaiakat, amit elsőre kihasznált a Kecskemét, és 25:23-ra nyerte a szettet, illetve 3:1-re az összecsapást. 

Győzelmével növelte előnyét a tabellán a Kispesttel szemben a RÖPKE SE, már hét pont a különbség a két együttes közt, bár a budapestiek két mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

Csala Bernát (RÖPKE SE):

“Nagy gratuláció jár a csapatomnak, mert hatalmasat küzdött ezen a színvonalas találkozón. A játék minden elemében nagyot fejlődtek a játékosaim az elmúlt időszakban, így nyitás-fogadásban és visszatámadásokban is, és ezt a pályán is láthattuk. Az első szettben nehezen indultunk, nem voltunk eléggé felhangolódva a meccsre. A második játszmától kezdve sokkal jobban védekeztünk, az ellenfelünk nem talált rajtunk fogást, és ez eldöntötte a mérkőzést. Meg kell még említeni, hogy Hemmert Kíra betegséggel bajlódott a héten, nem tudott velünk edzeni, de mégis vállalta a játékot, amit ezúton is köszönünk neki, hiszen nagy szükségünk volt rá.”

Röpke SE – Kispest SE 3:1 (15, -21,-14, -23)
Női röplabda NB II. Keleti-csoport, rájátszás
Vezette: Varga A., Oláh

(A mérkőzésről Vizi Zalán tudósított)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés