kesport.hu

KNKSE: Két meccsen is helyt állt az ifi a hétvégén

Elérkeztünk a megterhelő 9 nap végéhez, egy dupla fordulóval zártuk le meccsdömpinget” – mondta Kerékgyártó Zsolt, amikor az ifjúsági csapat hétvégi szerepléséről kérdezte a KNKSE hivatalos honlapja. A lányok 9 nap alatt 5 meccset játszottak, múlt pénteken a megyei bajnokságban, szombaton az első osztályú küzdelmekben léptek pályára.

Pénteken a Mizse KC látogatott hozzánk a megyei bajnokságban. Igyekeztem a kulcsjátékosokat pihentetni és azokat játszatni, akik kevesebb időt töltöttek eddig a pályán. Egy félidőnk ráment erre, mert akik nem voltak az utóbbi időben játékban nem tudták azt a teljesítményt nyújtani, ami elegendő egy ilyen mérkőzés megnyeréséhez. A lelkes vendégcsapat a hibáinkat kihasználva 4 gólos előnyre tett szert a szünetig. A második félidőre rendeztük a sorokat és egy kínkeserves 30 percet produkálva, egy gólos győzelmet arattunk. Sajnáltam a mizseieket, mert ez már a negyedik minimális különbségű vereségük volt idén tavasszal, viszont nekünk mindenképpen győznünk kellett, hogy megőrizzük vezető helyünket a táblázaton.

Szombaton újabb fontos feladat várt ránk és az előző napi játék jótékony hatása azonnal érződött a csapat teljesítményén. Budapesten játszottunk egy hozzánk hasonló játékerőt képviselő csapat, a Szent István SE ellen. Az első csapatbeli elfoglaltsága miatt nem tudott velünk tartani egyik leggólerősebb játékosunk, ezért a kieső gólokat csapatszinten próbáltuk meg pótolni. Ezt több kevesebb sikerrel meg is oldottuk, hiszen értékes döntetlent értünk el, bár a végjátékban kis szerencsével eggyel több pontot is hazavihettünk volna. Az utolsó percekre az érdekes játékvezetői felfogás miatt még két alapember kiesett piros lapok miatt, így azokra hárult nagyobb felelősség, akiket előző nap a megyei bajnokságban az első félidőben vetettünk “harcba”. Fiataljaink kiválóan megoldották a rájuk bízott taktikai feladatokat, így sokat tettek az idegenbeli pontszerzésért. Bár többen rosszul viselték az utolsó pillanatokban kapott gólt, ki kell emeljem, hogy a körülmények számunkra kedvezőtlen alakulása ellenére ( két indokolatlan piros lap, 4 visszavont gól), küzdeni tudásból jelesre vizsgázott a gárda.

Végeredmények:

Kecskeméti NKSE II – Mizse KC 23:22 (8:12)

Szent István SE – Kecskeméti NKSE 26:26 (13:11)

(kecskemetinkse.net)

 

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés