kesport.hu

Másodperceken múlt a KKC bravúrja

A válogatott játékosokkal felvértezett Vasast látta vendégül a KKC szerda este. A hírös városiak kishíján meglepték ellenfelüket, de egy utolsó másodperces triplának köszönhetően végül a fővárosiak örülhettek.

Az első etapban 15-15-ig folyamatos pontváltások voltak a felek között, a hazaiaktól Burján L., míg a vendégektől Budácsik bizonyult tarthatatlannak. 15-15-nél Kurtz dobta be büntetőit, valamint egy labdalopás után ziccert is értékesített, 19-15.

A második negyed elején sikerült egyenlítenie a Vasasnak,  23-23. Ezt követően egy fokozattal feljebb kapcsolt a KKC és hét ponttal elhúztak, Kurtz, Vincze és Tasi révén, 30-23. A negyed végére aztán felébredtek a fővárosiak és zsinórban tizenegy pontot szereztek, 30-34. Akkor még Tasinak és Kurtznak köszönhetően egyenlíteni tudtak a hazaiak, 34-34.

A harmadik játékrészben átvette a kezdeményezést a vendég gárda és végig uralta a negyedet, így hét pontos előnnyel vághatott neki az utolsó etapnak, 41-48.

A negyedik felvonás sem kezdődött túl fényesen a hírös városiak számára, ellenfelük tízpontos előnyre tett szert, 45-55. Ezután fokozatosan megkezdte a felzárkózást a Kecskemét és Schlégl ziccerének köszönhetően az utolsó percben sikerült az egyenlítés, 62-62. Ezt követően jött a dráma, előbb újra visszavették a vezetést a pestiek, de Kurtz egy triplával megszerezte a vezetést a hazaiaknak, 65-64. Pár másodperc volt már csak hátra, de Smailbegovic a játékvezető szerint épp időben engedte el a hárompontos kísérletet, ami végül a kosárban landolt, így 67-65-re behúzta a mérkőzést a Vasas.

Kónya Levente (KKC): – Alapvetően remekül muzsikáltak a lányok. Kitűnően védekeztünk és elfogadhatóan támadtunk. Amennyiben offenzív oldalon a következő szintre tudnánk lépni, óriásit fejlődne a játékunk. Ehhez természetesen rutint kell szereznünk, amire az ilyen meccsek tökéletesen alkalmasak. Gratulálok mindkét csapatnak.

Kecskeméti KC    Vasas Akadémia  65 – 67 (19-15, 15-19, 7-14, 24-19)

Hazai pontszerzők:  Schlégl 8/6, Kurtz 16/6, Burján L. 16/9, Tasi 14, Vincze 4, Mérész 7/3

(A mérkőzésről Szarvas Zsombor tudósított)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés