kesport.hu

„Elérhető cél a dobogó megszerzése” – interjú a KTE-Piroska Szörp csapatkapitányával

A 2018/19-es szezon egy gyengébb őszi meneteléssel kezdődött a KTE-Piroska Szörp számára, ám az idény második felében – csak úgy, mint tavaly – szárnyal az együttes. Megkértük a gárda csapatkapitányát, Bujdosó Mátét, hogy értékelje a tavaszi szereplést, és ossza meg velünk gondolatait a hátralévő feladatokról. 

Hogyan értékeled a csapat eddigi tavaszi menetelését? 

– Kimagasló teljesítményt nyújtunk tavasszal, úgy, mint tavaly. Sajnos egy kicsit későn érő csapat vagyunk. Az előző szezonban, és idén is a téli szünetet követően érett be a játékunk. Ennek az lehet az oka, hogy tavasszal minden játékos tartósan jó teljesítménnyel tud előrukkolni hétről-hétre, mindenki hozzáteszi a magáét, illetve ehhez párosulnak az extra teljesítmények. Ősszel még nem álltunk úgy össze, de mostanra nagybetűs csapatként lehet jellemezni minket. A sorozatos sikereknek köszönhetően (zsinórban 5 győzelem – a szerk.) rendkívül pozitív hangulat uralkodik az öltözőben, mindenki várja a következő összecsapásokat, és mindent meg fogunk tenni, hogy tartsuk a jó szériánkat! 

Az elmúlt fordulóban az utolsó Székács ellen diadalmaskodtatok, de a második félidőben nagyon nem ment a csapatnak. Mi történt abban a 30 percben?

– Kicsit tartottunk attól a mérkőzéstől, ugyanis Székácson mindig megszenvedünk a jó eredményért, tavaly vereséget is szenvedtünk. Nagy lendülettel kezdtük a találkozót, de a második játékrészben a hétgólos, megnyugtató előny tudatában elkényelmesedtünk. A magabiztos vezetésből egy óriási hullámvölgybe keveredtünk a szünet után, de szerencsére a megszerzett előny nem fogyott el a végére, így be tudtuk gyűjteni a fontos pontokat. 

Pénteken újabb létfontosságú mérkőzés vár a csapatra, a Nyíregyháza látogat a Messzi István Sportcsarnokba. Mit vársz a találkozótól? 

– A Nyíregyháza ellen mindig óriási csatákat vívunk. Ősszel kikaptunk tőlük, így mindenképpen a visszavágás a célunk. Ellenfelünknek nagyon komoly belső hármas védői vannak, így a meccs kulcsa az lehet, hogy támadásban gyorsan kell játszanunk, hogy szét tudjuk nyitni az összezárt védekezésüket. A saját kapunk előtt is észnél kell lennünk; védekezésben távol kell tartani a nagy lövőiket, és akkor nem lehet probléma. Győzelmet várok, hiszen ha életben akarjuk tartani a dobogóról dédelgetett álmainkat, akkor kötelező a győzelem. 

Ezek szerint elérhető célnak tartod a dobogó elérését. 

– Így van, abszolút elérhetőnek tartom a harmadik hely megkaparintását a szezon végén. Mindenkinek ez a célja, mindenki ezért dolgozik. Annak idején, amikor Kecskemétre érkeztem, ezért igazoltam a városba. Minden adott, hogy érmet szerezzünk. Mérkőzésről-mérkőzésre haladunk, nem nézegetünk előre, hiszen mindig az aktuális meccs a legfontosabb számunkra, viszont tudjuk, hogy ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, minden összecsapást meg kell nyernünk.

(Vizi Zalán)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés