kesport.hu

Jövőre is Wittmann Krisztián lesz a KTE-Duna Aszfalt csapatkapitánya

Megállapodás született a KTE-Duna Aszfalt vezetősége és Wittmann Krisztián között, így eldőlt, hogy a következő évben is a válogatott korábbi irányítója lesz a KTE-Duna Aszfalt csapatkapitánya – számolt be róla a klub hivatalos honlapja.

A 33 éves játékos a nyolcadik szezonját kezdi majd meg Kecskeméten. Huszonnégy esztendősen érkezett a városba, s egy hároméves szolnoki kitérőt leszámítva városunkban játszott, ahol mára otthonra is lelt. Wittmann Krisztián rengeteget tett a kecskeméti kosárlabdázásért, méltán vált a klub ikonikus alakjává.

– Eldőlt, hogy jövőre is Ön lesz a KTE-Duna Aszfalt csapatkapitánya. Milyen érzésekkel írt alá?

– Boldog vagyok, hogy jövőre is a csapatot erősíthetem. A tárgyalás elég rövid volt, sőt, nem is igazán nevezném tárgyalásnak. Szó esett arról, hogy a klub szeretné, ha maradnék, illetve jeleztem, hogy nekem is ez a szándékom. Elég gyorsan sikerült megállapodni, a családommal jól érezzük magunkat. Számomra nem volt kérdés, hogy jövőre is itt folytatom.

– A következő lesz a nyolcadik szezonja Kecskeméten, ez pedig nem kevés idő. Mi motiválta abban, hogy elfogadja a klub ajánlatát?

– Többször hangoztattam, hogy nagyon jól érezzük itt magunkat. Amikor 2009-ben idekerültem, mindenki pozitívan fogadott, ez pedig azóta is töretlen. A csapaton belül kiváló a légkör, a vezetőséggel és a szurkolókkal is jó a kapcsolatom, rendkívül családias a hangulat Kecskeméten. Számomra ez nagyon szimpatikus, ez az oka annak, hogy már ilyen hosszú ideje itt vagyok. Nem is tervezünk a közeljövőben elmenni, itt szeretnénk letelepedni. De emellett igen fontos szempont volt a döntésemben az állandóság, a kiszámíthatóság és a bizalom. A vezetőségben és az edzői poszton sem cserélődnek az emberek évről-évre, sokkal inkább jellemző a klubra a tudatos építkezés. Szimpatikus, hogy a vezetők inkább hosszú távra terveznek.

– A klub céljai között szerepel a fiatalok tudatos fejlesztése, nevelése, sportkarrierjük megalapozása. Hogyan látja a helyzetüket?

-A fiatalok között minden évben van valaki, aki feltűnik az A-csoportban. A Kecskeméti Kosárlabda Akadémia kiváló műhely, szerintem a jövőben még több olyan játékos lesz, aki odaérhet a felnőttek közé. Pozitívan tekintek arra a folyamatra, ami elkezdődött Kecskeméten.

– Rengeteg tapasztalattal rendelkezik, több klubban megfordult már, nemzetközi szinten is nagy rutint szerzett. Meghallgatják a fiatalok?

– A rutint átadni nem egyszerű, sokkal inkább meg kell élni bizonyos helyzeteket. Vannak persze olyan szituációk, amelyeket utólag meg lehet beszélni, de előre felkészülni egy-egy pillanatra nehéz. Minden ember más, mindenki máshogy reagál egy-egy helyzetre. Ha valakinek problémája van, vagy akad olyan helyzet, amit nem tud kezelni, akkor szívesen meghallgatom. De ezt nyilván a fiataloknak kell kezdeményezniük. Ha van, amiben úgy érzik, hogy tudok segíteni, szívesen teszem.

– Nem kérdés, hogy nagy népszerűségnek örvend a fiatalok körében, sokaknak Ön a példaképe. Hogyan kezeli ezt a helyzetet?

– Örülök és számomra nagy megtiszteltetés, hogy sokaknak vagyok a kedvence. Főleg a gyerekekkel vagyok elfogult, próbálok mindenkire időt szakítani, odamegyek hozzájuk a meccsek után, hogy összeüssük a tenyerünket, vagy adjak autógrammot. Tudom, hogy ez nekik nagy élmény. Amikor én voltam kissrác, alig vártam, hogy találkozzam a példaképeimmel, és hogy kapjak egy aláírást. Szerintem ez egy természetes folyamat, s ez a jövőben is így lesz. Remélem, hogy a későbbiekben közülük nagyon sokan lesznek kosárlabdázók Kecskeméten.

(ktekosar.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés