kesport.hu

„Büszke vagyok a csapatomra” – interjú Forray Gáborral

A KTE-Duna Aszfalt a 6. helyen zárta az alapszakaszt a magyar férfi élvonalbeli kosárlabda bajnokság 2018/19-es kiírásában. A szezon a középszakasszal folytatódik, ahol a kecskemétiek a ZTE, Paks, Sopron és DEAC gárdáival mérkőznek meg. 

A KTE vezetőedzőjét, Forray Gábort kérdeztük a csapat eddigi teljesítményéről és a további célokról: 

Hogyan értékelné a csapat alapszakaszban nyújtott teljesítményét?

Büszke vagyok a csapatomra, és köszönöm nekik az alapszakaszbeli hozzáállást és a teljesítményt. Ha szigorúan szakmai és anyagi lehetőségekhez mérten rangsorolnánk az együtteseket, akkor a szezont megelőzően a realitás azt mutatta, hogy a 10-12. pozíciók valamelyike a számunkra elérhető hely. Magunknak ennél komolyabb célt tűztünk ki: az első tízbe jutást. A bajnokság előtt tisztában voltunk azzal, hogy ez egy kutyakemény feladat lesz, hiszen a Szolnok felfelé, a TF lefelé lógott ki, de az összes többi csapat közel egy szinten mozog; bárki megverhet bárkit. Bosszankodhatnánk, hogy volt pár egylabdás meccsünk, amit elbuktunk, de olyanok is voltak, amik során Fortuna mellénk állt. Azt gondolom, hogy a sorsszerűség és a szerencse hosszútávon kiegyenlítődik, de még több mázlival akár az ötödik helyre is becsúszhattunk volna – csak úgy, mint tavaly. Összességében boldog vagyok a hatodik hely elérésével, hiszen ez egy fantasztikus teljesítmény! 

Hogyan készülnek a középszakaszra? 

A mérkőzések végeredményét nagyon nagyban befolyásolja majd, hogy kinél van sérült vagy eltiltott játékos. A következő összecsapásunk vasárnap lesz Zalaegerszegen. A zalaiak az előző fordulóban nagyon kikaptak a Paks otthonában, de a legjobb játékosuk nem játszott. Ellenünk már pályára fog lépni, tehát ez egy teljesen más ZTE lesz. Számunkra a következő találkozók is olyanok lesznek, mint eddig; mindenki ellen nagyon kemény lesz, de ugyanakkor mindenki ellen van esélyünk. Gyakorlatilag 20 döntetlen körüli, párpontos meccset játszottunk a 26-ból, bárki ellen fel tudjuk venni a kesztyűt. Bizakodó vagyok, ugyanis a szezon elején végig az első ötben tartózkodtunk, és a téli szünetet követő hullámvölgyből is sikeresen kilábaltunk, nagyon jól dolgoznak a srácok és már előre tekintünk. 

Mik a további elvárások és célkitűzések? 

Elsődleges célunkat teljesítettük, következő lépésként az az elvárás, hogy minden hazai mérkőzésünket megnyerjük, illetve idegenben is arassunk bravúrgyőzelmeket. Sportemberek vagyunk, lépésről-lépésre kell haladnunk és be akarunk jutni a rájátszásba, azaz a középházban az első háromba. Úgy gondolom, abszolút reális esélyünk van erre, és ez hatalmas büszkeséggel tölt el, hiszen minden középszakaszbeli ellenfelünk teljesen más lehetőségekkel bír, mint mi. Ennek ellenére egyenrangú partnerei vagyunk ezeknek a kluboknak, és ebben nagy szerepe van a szurkolóinknak is, hiszen a kritikus pillanatokban, a holtpontokon mindig átsegítettek bennünket. Sikereink záloga továbbra is az lehet, ami a KTE klubra mindig is jellemző volt: csapatban gondolkodni, a vezetőségtől kezdve a játékosokon át, egészen a szurkolókig mindenki egymásért küzd és teszi a dolgát.

(Vizi Zalán)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés