kesport.hu

Győzelemmel zárta a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését a RÖPKE SE

3:1-es szett arányban győzedelmeskedett a HÉP-RÖPKE SE csapata a debreceni DEAC csapatának otthonában. 

Február végén is megmérkőzött egymással a két együttes, akkor Kecskeméten sima hazai győzelem született (3:0).

Az első játszma teljesen egyenlő erők küzdelmét hozta. A sokkal esélyesebb kecskemétiek nem tudtak ellépni a nagy akarattal játszó debreceniek elől. Sőt, a hazaiak a végjátékban a maguk javára billentették a mérleg nyelvét, és 25:23 arányban behúzták az első szettet. (1:0)

A második felvonástól kezdve mintha kicserélték volna a csapatokat; teljesen máshogy alakult a játék képe a továbbiakban. A debreceniek nagyon beragadtak, a gödörből nem bírtak kikászálódni, és ezt a Bács-Kiskun megyeiek kegyetlenül kihasználták. Mindössze 8 pontot gyűjtöttek a cívis városiak, így egalizált a szettek tekintetében a RÖPKE. (1:1)

A hullámvölgy, amelybe a hazai gárda belesodródott, végzetesnek tűnt. Nem jöttek össze a debreceni megoldások, nagyon szenvedőssé alakult a mérkőzés számukra, és ez nem eredményezhetett mást, mint egy újabb kecskeméti játszmagyőzelme. 13:25-re nyerték a szettet a vendégek. (1:2)

A mérkőzést a következő részben le is zárta a Kecskemét. A hazaiak továbbra sem tudtak visszatérni arra az útra, amelyen az első játszmában voltak. Újra 8 pontot tudtak csak gyűjteni, így a vendégek hamar lezárták az összecsapást. (1:3)

Nagyon örülök a győzelemnek, hiszen idegenben játszani mindig is nehéz. Megszereztük a három pontot és ez a végelszámolásnál nagyon fontos lesz számunkra. Az első szetten megérződött az utazás a csapaton. A második szettől kezdve nagyon jól szerváltunk és ezzel nyomás alatt tudtunk tartani az ellenfelet, eltudtuk őket bizonytalanítani, ez azért is nagy szó, mert a DEAC hazai pályán játszott. Úgy gondolom ezzel tudtunk fölényes szett arányokat játszani.” – értékelte a mérkőzést Csala Bernát a HÉP-RÖPKE SE vezetőedzője, továbbá kitért a csapat szezonzáró mérkőzésére is. „Hazai pályán nagyon jó meccseket szoktunk játszani, bízom benne, hogy a Szeged ellen is így lesz. Megpróbálunk minél szebb játékkal zárni a szezont. 

Kökény Petra a HÉP-RÖPKE SE játékosának nyilatkozata:  

A meccs elején még nem igazán éreztük a pályát, sok volt a direkt hibánk. A második szettől kezdve egészen a mérkőzés végéig nagyon fegyelmezetten, kevés hibával játszottunk. A csapatunkból külön kiszeretném emelni Réczi Tünde munkáját, aki rengeteget hozzá tett a csapat győzelméhez.

Szett arányok: 25:23; 8:25; 13:25; 8:25. 

A HÉP-RÖPKE SE szezonzáró hazai mérkőzésére 2019 április 27-én kerül sor 17 órai kezdettel. A kecskeméti csapat a Szegedi RSE csapatát látja vendégül. 

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés