kesport.hu

A Fradi érkezik ma Kecskemétre – esélylatolgatás és értékelés a ScoreGoal elnökével

Dr. Vercz Tamás (j)

A ScoreGoal Kecskeméti Futsal Club remekül teljesít az idei bajnoki szezonban. A hírös városiak gond nélkül kvalifikálták magukat az NB II. keleti-csoportjának Felső-Házába, és a bivalyerős FTC mögött a második helyen állnak a tabellán. 

A klub elnöke, Vercz Tamás értékelt nekünk:  

Hogyan értékelné a ScoreGoal eddigi teljesítményét a 2018/19-es évadban? 

Az alapvető célkitűzésünk az volt, hogy az alapszakaszt követően a Felső-Házba kerüljön a csapat. Ez az első hat hely valamelyikének megszerzését jelentette. Gyakorlatilag ez a terv már az alapszakasz befejezését megelőzően három fordulóval megvalósult, és eldőlt, hogy a legjobb hatban végzünk. Innentől minden más eredmény az extra kategóriába tartozik, és ilyen álom lenne az éremszerzés is, melyre jó eséllyel pályázunk, hiszen 5 ponttal előzzük meg a harmadik helyezett Újpest gárdáját a tabellán. Figyelembe véve, hogy az élen a Ferencváros nagyon elhúzott a mezőny elől, és szinte bizonyosan az első helyen végez, számunkra az ezüst- vagy a bronzérem elérése lenne egy nagyszerű eredmény. Teljes mértékben elégedett vagyok az eddigi teljesítménnyel!

Mik lehetnek a hosszabbtávú célok?

Elsődleges célunk, hogy meg tudjuk tartani a kecskeméti fiatalokat, az itthon nevelkedő srácokat, hiszen ők képezik az együttes magját. Hozzájuk kell igazolni egy-két olyan játékost, akik pluszt tudnak jelenteni a pályán, így még eredményesebbé válhat a klub. Azon leszünk, hogy a nyári szünetben minél fejlődő- és ütőképesebb társaságot hozzunk össze. Mind játékosállományban, mind szakmailag szeretnénk fejlődni, ez a legfontosabb tervünk.  

Hétfő este az FTC látogat a Messzi István Sportcsarnokba. Mit vár a derbitől? 

Egy nagyon jó mérkőzést szeretnék látni. Azt a formát kéne hoznia a csapatunknak, ami az elmúlt fordulókban jellemezte a játékunkat. Az előző két meccsen a ScoreGoal nullázta az ellenfelét, de már előtte is látszódott a felfelé ívelő tendencia a játékosok produkcióján. Mindez optimista felhangokat kelt bennem, miszerint sikerül megfogni a Ferencvárost. Tudjuk, hogy nehéz lesz, mert a zöld-fehérek nagyon előttünk járnak, és már az NB I-re készülnek. Eddig három alkalommal találkoztunk velük, és az első, szorosabb összecsapás kivételével mindannyiszor nagyon kikaptunk tőlük. Nagyon örülnék, ha pontot, vagy pontokat tudnánk szerezni ellenük, a játékosaink ezért mindent meg fognak tenni. Reméljük, hogy minél többen kilátogatnak a Messzi István Sportcsarnokba, és szurkolnak a kecskeméti futsalosoknak. 

A ScoreGoal – Ferencváros rangadót április 15-én, hétfőn, 20 órától rendezik meg Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban. 

(Vizi Zalán)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés