kesport.hu

Nem bírt a Sopronnal a KTE-Duna Aszfalt

Pontgazdag mérkőzésen, kilenc egységgel nyert Sabáli Balázs csapata.

Mindkét csapat előtt ott van még a lehetőség, hogy a play-off küzdelmeibe jutva, részt vegyen a bajnokság rájátszásában. A Kecskemét egy esetleges győzelmével azonban kettőre is elléphetett volna  Soprontól.

A tétnek megfelelően nagy küzdelem volt a pályán az első perctől. Nem hozott szép játékot a mérkőzés, de egyik tábor sem tehetett szemrehányást az övinek, mindkét együttes minden követ megmozgatott a siker érdekében.

A nagy dolgok nem is dőltek el az első félidőben. A 24-22-re megnyert első negyedet követően 25-21-re a Kecskemét nyerte a második etapot. A vendégek légiósai nagyon jól játszottak, a Sopron remekül dobta a triplákat, mint később kiderült az egész mérkőzésen. Lemar konkrétan hat triplát süllyesztett el a kecskeméti kosárban a mérkőzés alatt.

A második félidőben is a küzdelem dominált, sokáig úgy tűnt, a ponterősen játszó Djeraszimovics vezérletével a hazaiak a maguk javára tudják billenteni a mérleg nyelvét, de a soproniak amerikai légiósai nagyszerű napot fogtak ki, sokszor bravúr-kosarakkal vitték előre csapatukat.

Az utolsó negyedben aztán még egy lapáttal rátett a “soproni pontgyár”, és a 33 szerzett kosarukra, már nem is volt győzelmet érő válasza Wittmannéknak.

KTE-Duna Aszfalt – Sopron KC 96-105 (22-24, 25-21, 24-27,25-33)

KTE-Duna Aszfalt: Green 11/3, Wittmann 14/12, Djeraszimovics 21/3, Dramicsanin 15/3, Karahodzsics 16/3. Cserék: Mészáros 2, Dimics 4, Molnár M. 10.

Sopron KC: Warner 21/9, Lemar 25/18, Takács, Wiggins 20/9, Gordon 25. Cserék: Supola 8/3, Molnár M. 6/6, Werner -.

(bball1.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés