kesport.hu

Az utolsó negyedben vérzett el a KKC

A DEAC-ot látta vendégül a KKC csütörtök este. A hírös városi kosárlabdás lányok harminc percen keresztül remekül védekeztek, de az utolsó negyedben a nagy fizikális különbségnek köszönhetően végül behúzta a meccset a Debrecen.

Az első negyed elején rögtön hét pontot szórt a KKC, miközben ellenfelének csupán két egységet engedett, 7-2. Ezután folyamatos pontváltások következtek, nem sokkal később azonban kettőre zárkózott a DEAC, 11-9. Ennél közelebb nem kerültek a debreceniek, sőt a Kecskemét az etap végére hétpontos előnyre tett szert, 21-14.

A második felvonás elején folyamatos pontváltások voltak, egészen 25-19-ig. Ezt követően a vendégek fokozatosan felzárkóztak, majd egy középtávolival átvették a vezetést, 25-26. A hírös városi lányok azonban gyorsan összekapták magukat, ennek köszönhetően hatpontos előny birtokában mehettek szünetre, 35-29.

A harmadik játékrészben hamar eltűnt a KKC előnye, előbb egyenlítettek, majd egy pillanatra át is vették a vezetést a cívis városiak, 38-40. A negyed végéig vezetett a DEAC kettővel, de ekkor jött Burján L. és bevágott egy trojkát, amivel újra vezetett a Kecskemét, 43-42.

Az utolsó etapban az óriási fizikai fölényének köszönhetően felőrölte a DEAC a KKC-t. Folyamatosan növelték előnyüket, aminek köszönhetően végül simán nyertek tizenöt ponttal, 52-67.

Halmai Gábor (KKC): – Harminc percig kitűnően védekeztünk, de támadásban nem tudtuk azt nyújtani, amit kellett volna. Valamint az utolsó negyedben kijött a fizikális fölénye a Debrecennek, ennek köszönhető a vereség.

Kecskeméti KC – DEAC DSI 52 – 67 (21-14, 14-15, 8-13, 12-25)

Hazai pontszerzők: Tasi 7/3, Burján B. 13/3, Kálló 4, Burján L. 12/6, Kurtz 4, Buzánczky 5, Schlégl 10/3

(A mérkőzésről Szarvas Zsombor tudósított. Fotó: Tóth Csaba / kesport.hu)

Képgaléria hamarosan!

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés