kesport.hu

Danone Focikupa a Gyermekekért

Négy megyéből nyolc U12-es labdarúgó csapat mérkőzik meg Szegeden a világ legnagyobb nemzetközi gyermek focikupájának regionális elődöntőjén.

A Danone szervezésében megvalósuló „Danone Focikupa a Gyermekekért” hazai fordulóiban összesen 96 csapat és közel 1200 fiatal focista áll pályára azért, hogy Magyarországot képviselhesse a spanyolországi nemzetközi bajnokságon. Az április 23-i szegedi regionális elődöntőn a KLC, a Szeged 2011, az SC Hírös-Ép és a Szanda Foci Suli csapata, valamint Cegléd,  Kiskunhalas, Baja és Szolnok játszanak egymással. A kupa egyik kiemelt támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma, fővédnöke Nyilasi Tibor, 70-szeres labdarúgó válogatott, tiszteletbeli nagykövete pedig Vincze Ottó.

Sport és egészséges táplálkozás

A FIFA által is elismert, 10-12 éves gyermekeknek szóló Danone Focikupa a Gyermekekért magyarországi fordulója nagymértékben kibővült a tavalyi évhez képest: immár 12 régióban, összesen 96 csapat és közel 1200 gyerek vesz részt rajta, a barcelonai döntőben pedig több mint 30 ország fiatal futballtehetségei fognak megmérkőzni a világbajnoki címért. A Magyar Labdarugó Szövetség által támogatott U12-es torna célja, hogy a gyerekek körében is népszerűsítse az egészséges életmódot, a rendszeres testmozgást és a kiegyensúlyozott táplálkozást, amiben a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége nyújt szakmai segítséget. 

„Szeged városa nagyra értékel minden olyan kezdeményezést, amely az egészséges életmódot népszerűsíti a lakosság körében. A programot városunk minden évben elvi támogatásában részesíti, mert az egészséges életmód szerves részét képezi a rendszeres mozgás és a sport” – mondta Dr. Botka László polgármester. 

A Danone Focikupa a Gyermekekért szegedi regionális elődöntőjén a KLC, a Szeged 2011, az SC Hírös-Ép és a Szanda Foci Suli csapata, valamint Cegléd,  Kiskunhalas, Baja és Szolnok játszanak egymással. A győztes csapat biztosan ott lesz júniusban a budapesti országos döntőn, ahol kiderül, hogy melyik csapat képviselheti Magyarországot a spanyolországi nemzetközi bajnokságon.

„Az egészséges életmód népszerűsítése kulcsfontosságú, hiszen Magyarországon megtorpant ugyan a túlsúlyos és elhízott gyerekek aránya, de továbbra is minden harmadik 10 év körüli gyereknél kritikusan alacsony a csontok növekedéséért felelős kalcium bevitele, negyedüknél pedig a zöldség-és gyümölcsfogyasztás is messze elmarad az ideális mennyiségtől. A Danone felelős vállalatként szeretné kivenni a részét a társadalmi szemléletformálásból, ezért szervezzük meg ismét a Danone Focikupa a Gyermekekért tornát. Az ismeretterjesztés játékos formája pedig nem eredménytelen: örömmel látjuk, hogy a bajnokságban érintett 10-12 éves korosztály egyre többet tud a megfelelő táplálkozásról” mondta Gyergyói-Szabó Anita, a Danone külső kommunikációs menedzsere. „Tudatos táplálkozással nemcsak a saját egészségünkért, de a környezetünk védelméért is sokat tehetünk, ezért fogalmazta meg 100 éves vállalatunk „Egy életünk van és egy bolygónk” című küldetését” tette hozzá.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés