kesport.hu

Másodszor sem tudott nyerni az ASE Kecskeméten

Fotó: hunbasket.hu

Izgalmas végjátékban maradtak alul az idáig hibátlan paksiak.

A középházban egy győzelemmel lemaradó, legutóbb a Sopron ellen kisebb meglepetésre bukó KTE-Duna Aszfalt fogadta a középszakasz során háromból hármat nyerő Atomerőmű SE-t. A hazaiak egy győzelemmel voltak lemaradva a vendégek mögött, így szerették volna legyőzni közvetlen riválisukat. A paksi sérültek a meccsre felépültek, a sérvműtéten túleső Julian Norfleet is tudott néhány percet vállalni a találkozón.

Ellentétes első két negyedet láthattak a Messzi István Csarnokba kilátogatók. Az első tíz percben egyértelműen az Atomerőmű dominált. A Kecskemét beragadt, így négy perc után 4-10 állt az eredményjelzőn Jevtovics kosara után. Fokozatosan feljöttek a hazaiak, a nyolcadik perc magasságában 13-16 volt az állás. Ezután azonban robbantott az Atom, és 8-2-s futással fejezte be a játékrészt (15-24).

A második etapban már a hazaiak voltak a jobbak, három perc után Molnár egyenlített ki 24-24-nél. Némileg megállt a paksiak támadógépezete, így ez elegendő volt ahhoz, hogy pár ponttal a Forray-legénység tartson előrébb. Noha már nagyobb is volt a különbség, végül négypontos kecskeméti vezetés mellett vonultak a csapatok az öltözőbe (42-38).

Paksi triplák jöttek válaszként a kecskeméti kosarakra a harmadik játékrész elején, majd Kovács egy duplát is a helyére küldött, így sikerült 46-46-ra egalizálnia. Hiába talált be Djeraszimovics és Dramicsanin is, az Atomerőmű nem szakadt le. Green kettese zárta a játékrészt, továbbra is nyílt maradt a találkozó (66-60).

Ahogy arra számítani lehetett, izgalmas végjátékban dőlt el a nagy csata. A 37. perc magasságáig néhány ponttal a kecskemétiek vezettek, ám ekkor megrázta magát Faust és felhozta csapatát 72-70-re. Ezután mégis a KTE húzott el, 80-70 után eldőlni látszott a meccs. Az ASE másképp gondolta, triplák révén gyorsan felzárkózott. Fél perc volt hátra, amikor Kovács távolijával 83-81 lett az állás, ám a hátralévő idő alatt a paksi próbálkozások kimaradtak, így másodszor is legyőzte Forray Gábor csapata az Atomerőműt.

KTE-Duna Aszfalt – Atomerőmű SE 83-81 (15-24, 27-14, 24-22, 17-21)

Középszakasz, középház, 4. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Cziffra Cs., Minár L., Kovács N. (Faidt Mihály)

KTE: Wittmann 11/6, Green 8, Djeraszimovics 25/3, Dramicsanin 15/6, Karahodzsics 14/3. Csere: Mészáros 4, Molnár M. 6, Dimics -, Kucsera -.

ASE:Kovács Ák. 16/6, Medve 3/3, Faust 22/12, Eilingsfeld 9, Jevtovics 4. Csere: Ruják 7/3, Henton 9/3, Williams 2, Horváth K. 5/3, Norfleet 4.

(bball1.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés