kesport.hu

Debrecenben is győzött a KTE-Duna Aszfalt

hunbasket.hu

A Kecskemét szoros csatában győzte le a debrecenieket.

Ellenkező utat járt be a két csapat az eddigiek során a középszakaszban, hiszen míg a DEAC botladozott, addig a Kecskemét a középház élére állt. A hajdúságiaknak több hiba már nem fért bele, egyéb esetben a rájátszás egyre távolabb került volna.

Közel négy perc után 8-8 állt az eredményjelzőn. Innen Dugat révén fordítottak a debreceniek, ám Djeraszimovics és Dramicsanin is a helyére küldött egy-egy triplát. Már 18-11-re is megléptek a kecskemétiek, innen kellett kapaszkodnia a DEAC-nak. Az utolsó percben az ötpontos differenciát sikerült kettőre faragnia Dugat újabb sikeres távolija után (21-23).

A második negyedben fokozatosan talált magára a Debrecen, és a 14. percben a vezetést is sikerült visszavennie, amikor Ivosev értékesített egy közelit. Meglépniük azonban nem sikerült a hajdúságiaknak, fej-fej mellett haladtak a csapatok. Borisov belelendült a pontgyártásba, de így is csak egypontos előnyt csikartak ki a félidőre (43-42).

Hasonló koreográfia mentén zajlott a mérkőzés a nagyszünet után is. Komolyabb előnyt egyik csapat sem tudott kiharcolni magának, így érezhető volt, hogy tartogat izgalmakat a találkozó. 55-55 után a KTE tudott újítani és Wittmann pontjaival némileg meglépni. Egy pontra mégis visszajött a DEAC (60-61).

Hiába zárkózott fel egyszer az utolsó játékrész közepén két pontra a Debrecen, Forray Gábor csapata gyakorlatilag elejétől a végéig kézben tartotta a negyedet. Izgalmasan alakult a hajrá, de végig a vendégeknél volt az előny, így megérdemelt győzelmet arattak (72-77).

DEAC – KTE-Duna Aszfalt 72-77 (21-23, 22-19, 17-19, 12-16)

Középházi középszakasz, 5. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok
V.: Benczur T., Frányó P., Fodor A. (Hartyáni Zsolt)

DEAC: Dugat 10/6, Polyák 3, Borisov 25/6, Ivosev 9, Amigo 14. Csere: Kósa 2, Velkey 5/3, Bognár 4.

KTE: Wittmann 19/9, Green 11/3, Djeraszimovics 14/3, Dramicsanin 16/9, Karahodzsics 7. Csere: Molnár M. 8, Mészáros 2, Molnár D. -.

(bball1.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés