kesport.hu

A végjátékokat a kaposváriak bírták jobban, és otthon is legyőzték a KRC-t

Csütörtök este Kaposváron léptek pályára a kecskeméti férfi röplabdázók, az Extra Liga bronzérméért vívott párharc második mérkőzésén. Az összecsapás kiegyenlített és feszült csatát hozott, amit a hazaiak bírtak jobban, és öt szettben múlták felül a hírös városiakat.

A 3. helyért folytatott küzdelem első mérkőzését Kecskeméten rendezték, ahol a Kaposvár nyert 3:1 arányban. Csütörtökön a megszerzett pályaelőnyük megtartásáért szálltak harcba a somogyiak Pesti Marcellék ellen. 

A találkozót a kecskemétiek kezdték nagyobb elánnal. Rendkívül jól védekeztek, több sikeres blokknak köszönhetően hamar elléptek a hazaiaktól, 1:4. A Somogy megyeiek részéről Bozóki Bence egy gyönyörű ejtéssel indította meg a felzárkózást, majd 8:8-nál egyenlítettek is. A kezdeményezés azonban maradt a vendégek kezében, többször dekoncentráltság jellemezte a kaposváriakat, 10:14-nél az edzőjük, Demeter György kért időt. Ezt követően is megmaradt a megnyugtató előny a KRC neve mellett. A végjátékban szervahibák okozták a Fino vesztét; legjobbjuk, Nagy Péter hálóba ütött nyitásával nyerte 21:25-re az első játszmát a Kecskemét. (0:1)

A második szett elején is kitartott az alföldiek lendülete, Sanchez vezérletével 1:4 állt a táblán, amikor kezdett magához térni a Kaposvár. A volt kecskeméti játékos, Horváth Kristóf pontjával 6:6-nál érte utol ellenfelét a dunántúli együttes. A vezetést viszont nem tudták átvenni a hazaiak, egészen a szett végéig vagy egál volt, vagy a kecskemétieknél volt az előny. A végjátékban azonban fordult a kocka, 23:23 után szettlabdához a kaposváriak jutottak, amit még Krupánszki Olivér hárított, de a következő két labdamenet hazai örömöt hozott, 26:24-re nyerte a játszmát a Fino. (1:1)

A harmadik felvonás eleje sem alakult másképp, mint az előző kettő: kecskeméti vezetés és előny, majd később hazai egyenlítés. 12:12-nél jött el az egalizálás momentuma, amilyet követően a szett további része teljesen kiegyenlített, egyenlő erőket felvonultató felek csatáját hozta. 23:23-nál ismét kérdés volt, vajon melyik csapat teljesít jobban a legfontosabb pillanatokban. A vendég szurkolók kárára újra a Kaposvárnak jött ki jobban a lépés, Nagy Péter irányításával 25:23-ra hozták a játszmát. (2:1)

Győznie kellett a negyedik szettben a Kecskemétnek, hogy életben tartsa reményeit. Ennek ellenére a minimális előnyt a hazaiak dolgozták ki előbb. Nagy Péter remek ütésével 7:5 volt az állás, de nem szakadt le a KRC, és 11:11-nél egyenlített, sőt a vezetést is átvette Sanchez megoldásával. A lélektanilag fontos szituációkat ezúttal a Bács Kiskun megyeiek bírták jobban, több ki nem kényszerített hiba jellemezte a Fino játékát. A játszmát Gacs Dániel zárta le 22:25-nél, így jöhetett a mindent eldöntő ötödik szett. (2:2)

A drámai mérkőzés utolsó felvonása vendég vezetéssel indult, 1:3-nál Demeter György kért időt. Játékmegszakítását követően a mérleg nyelve átbillent a Kaposvár oldalára, és Sanchez sikertelen ütését követően 8:5-nél hazai vezetéssel cseréltek térfelet a csapatok. A folytatásban Dávid Zoltán kért időt, ám a hátrány kezdett ledolgozhatatlanná válni. 14:9-nél öt játszma- és meccslabdája volt a hazaiaknak a mérkőzés lezárására, amiből a másodikat ki is használták Nagy József révén, és 15:10-re nyertek. (3:2)

Győzelmével 2-0-ra alakította a három győzelemig tartó párharc állását a Fino Kaposvár. A harmadik összecsapást április 27-én, szombaton rendezik Kecskeméten.

Dávid Zoltán (KRC): – Meg vagyok elégedve a játékosaimmal, mert nagyon jó meccset játszottak, az utolsókig küzdöttek, hajtottak. A balszerencsénken múlt, hogy nem mi örülhettünk a végén, meg talán azon, hogy nincsen egy olyan játékosunk, aki a kritikus szituációkban a támadásokat felvállalja, és mer kockáztatni. Félünk a kudarctól, de ez idővel és a rutinnal javulni fog. Ezt leszámítva, végre azt mutattuk játékban, amit hetekkel, hónapokkal ezelőtt is, és amire képesek vagyunk. Maximálisan bízom abban, hogy szombaton behúzzuk a hazai mérkőzést, mert nagyon pozitív, hogy két nap alatt ekkorát változtunk játékban. A kaposváriak is fáradnak, a húzóembereik 30 év felettiek, ezért bízom benne, hogy fizikálisan föléjük tudunk majd kerekedni. Várom a szombatot, várom a mérkőzést, és várom, hogy nyerjünk! 

Fino Kaposvár SE – HÉP-Kecskeméti RC 3 : 2 (21, -24, -23, 22, -10)

Férfi röplabda Extra Liga, bronzéremért, 2. mérkőzés

Kaposvár, Városi Sportcsarnok

(A mérkőzésről Vizi Zalán tudósított)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés