kesport.hu

Kikapott, így nem lehet dobogós a KTE-Piroska Szörp

Vasárnap a két hetes szünetet követően Algyőn folytatták a bajnokságot a kecskeméti férfi kézilabdázók. A találkozót végig kézben tartották a hazaiak, és 38- 32-re nyertek, amivel eldőlt, hogy a KTE biztosan lemarad a dobogóról.  

Ősszel a két csapat összecsapása Kecskeméten sima hazai győzelmet hozott (32-25), de a tabellán az Algyő állt előnyösebb pozícióban; a csongrádiak a harmadik, a hírös városiak az ötödikek voltak a kezdő sípszót megelőzően, így mindenképpen nyernie kellett a vendégeknek, hogy életben tartsák dobogós álmaikat. 

A mérkőzést a Kecskemét kezdhette, első támadásukból azonban eladták a labdát, majd Bujdosó Máté kiállítást érően szabálytalankodott, és ezt három góllal büntette az Algyő, 3-0. Tóth Norbert ziccert, Halász Máté hétméterest hagyott ki, nem indult jól a meccs a KTE számára. Mazák Lajos sikeres büntetőjével a 6. percben találtak be először a vendégek. Nem működött a kecskeméti védekezés, a 7. percre már hatszor mattolták a hazaiak a KTE hálóőrét, 6-2, Ocsovai Zsolt időt is kért. Ezután kezdett éledezni a Kecskemét, Füstös Attila góljával 7-5-re zárkóztak. A félidő felénél minimálisra csökkentette hátrányát Kátai Richárd találatával a vendég együttes, majd egyenlítettek is, 10-10. Ezt követően 13-13-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd beragadtak a kecskemétiek, támadásban sok hibát vétettek, és az Algyő egymás után négy lerohanásgólt is szerzett. 19-13-nál Ocsovainak kellett időt kérnie. Csuzi Milán góljával zárkóztak a vendégek, de nagyon sok gólt kapott 30 perc alatt Kecskemét, a szünetre 22-16-os eredménnyel vonultak a felek. 

A második felvonást mindkét gárda góllal kezdte, majd Bujdosó és Füstös találataival már csak három volt közte, 23-20. Ekkor az Algyő trénere, Herbert Gábor időt kért. A 40. percben Horváth Viktor góljával 24-22-re jött fel a KTE, de egy újabb rövidzárlat eredményeképp 27-22-re húztak el a hazaiak. Negyedórával a vége előtt ismét átrohantak a dél-alföldiek a Kecskeméten, 31-24-nél visszaállították a félidei különbséget, és ez végzetesnek bizonyult. Az 50. minutumban kínai figurával rukkolt elő az Algyő, 34-26, majd egy perccel később már tíz gól volt a szakadék, 36-26. Az utolsó pillanatokban is kitartóan küzdöttek a vendégek, de 38-32 lett a végeredmény. 

Ezzel a vereséggel eldőlt, hogy a Kecskemét már nem érhet fel a dobogóra, míg az Algyő még az ezüstérmes pozícióba is odaérhet a végelszámolásnál. 

Ocsovai Zsolt (KTE): Az Algyő teljesen megérdemelten nyerte meg a mai mérkőzést. Amire készültünk, és amit megbeszéltünk a meccs előtt, azt nagyon ritkán tudtuk megvalósítani. Azokban a 10 percekben, amikor ennek megfelelően jól játszottunk, akkor fel is tudtunk zárkózni az ellenfelünkhöz, aztán valamiért mindig összeestünk. Nagyon sajnálom, mert abszolút a kezünkben volt, hogy elérjük a dobogót, hiszen az elmúlt hetekben nagyon jól játszottunk. A 38 kapott gól viszont mindent elmond, és elsősorban nem a kapusokat kell számon kérni, hanem a védekezést, mert nagyon sok ziccert engedtünk a hazaiaknak, és bosszúsak lehetünk, hiszen 32 lőtt góllal idegenben meccset kell nyerni. A hátralévő két fordulóban mindent meg kell tennünk, hogy a negyedik helyen végezzünk.

ContiTech FKSE Algyő – KTE-Piroska Szörp 38 – 32 (22 – 16)
Férfi kézilabda NB I B, Keleti-csoport, 20. forduló 
Algyő, Fehér Ignác Általános Iskola spcs. 
Vezette: Nagy, Túróczy

KTE: Kátai 9, Bujdosó 5, Füstös 4, Mazák 4 (3), Tóth 3, Halász 2, Csuzi 1, Szrnka 1, Horváth 1, Szamos 1, Berkes 1. 

Kiállítások: 4, illetve 12 perc
Hétméteresek: 4/2, illetve 4/3

(A mérkőzésről Vizi Zalán tudósított. Fotó: Tóth Csaba / kesport.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés