kesport.hu

Szoros küzdelemben maradt alul a szezon utolsó mérkőzésén a RÖPKE

Hullámzó teljesítményt mutatva hazai pályán 3:2-es szett arányban maradtak alul a kecskeméti lányok.

Az első játszmában egészen 21:19-es állásig a szegedi gárda vezetett, azonban a HÉP-RÖPKE SE fegyelmezett játékkal fordított, és megnyerte az első szettet, 26:24 arányban. Ezután a szegediek két játszmát is behúztak  egymás után. A negyedik szettben felzárkózott a RÖPKE, hiszen sikerült felülkerekedni a vendégcsapaton 25:20 arányban. Az utolsó felvonásra a szegediek jobban koncentráltak, és megnyerték a mérkőzést. Mindkét csapat számára tét nélküli volt az összecsapás, hiszen a hazai csapat számár már biztos volt a második hely a tabellán, míg a szegedi gárdának a negyedik hely volt bebiztosítva.

Csala Bernát a HÉP RÖPKE SE vezetőedzője így látta csapata szezonzáró mérkőzését: 

A meccs elejétől éreztem, hogy pontatlanak voltunk, ezzel szemben gratulálok a Szegednek, hiszen mind támadásban mind mezőnyvédekezésben jól játszottak. A támadásaikat sajnos nem tudtuk megfelelően kivédekezni. 

A szezonról ekképpen vélekedett a kecskemétiek edzője: 

Gratulálok a lányoknak, mert a második helyen végeztünk és sok szép meccset játszottunk és nagy csapatokat is sikerült megvernünk. Úgy gondolom sok örömet okoztak a nézőknek és saját maguknak is. Szép és eredményes fordulót zártunk. A szezon után, hogy a csapatból kik távoznak és kik érkeznek az a következő hónapokban fog eldőlni. Reménykedek benne, hogy akik érkeznek, azok erősítik a csapatot, de bízom benne, hogy a minél több meglévő játékosunk marad a csapatnál.

Az első szetten meglepődtem, hiszen egy sokkal simább meccsre számítottam. Főként a második szettől kezdve úgy éreztem, hogy fáradt már a csapat, de összességben nagyon jó meccs volt. Nem gondoltam volna, hogy ennyire kiélezett lesz a mérkőzés. Nem örülök, hogy vereséggel zártuk az évet, de úgy gondolom, egy jó meccset játszottunk – a harmadik szettől eltekintve.” – nyilatkozta Kökény Petra a HÉP-RÖPKE játékosa. 

Tátrai Sándor a Szegedi RSE vezetőedzője ekképpen látta az összecsapást:

Szokásos hullámzó játékot mutattunk és sikerült végig játszanunk azokat a periódusokat amikor jól ment a játékunk. Örülök, hogy így alakult a mérkőzés, mert az előző hetekben hullámvölgybe került a csapat, ezzel a győzelemmel viszont egy nagyon jó szájízzel zárhatjuk a szezont. Nagyon jó ellenfél volt a Kecskemét egész évben rengeteget fejlődtek és sokat dolgoztak, gratulálok nekik a második helyhez. 

A szezonról pedig így vélekedett Tátrai Sándor: 

Az egész évünk nagyon nehéz volt, mert egy teljesen új csapatot kellett felépítenünk. A csapat nagy része pedig még középiskolás korú és csak három felnőtt játékosunk van. Úgy gondolom a fiatalabbaknak egy nagyon új tapasztalat volt ez a bajnokság. A célunk az volt, hogy fejlődjünk a bajnokságban, amit úgy gondolom maximálisan teljesítettünk is.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés