kesport.hu

Ismét kikapott, így továbbra is a kiesés szélén a KKC

Ezúttal az Ajkát látták vendégül a kecskemétiek, az első negyedet követően még minden esélyük megvolt a győzelemre, de a második játékrész után már csak szaladtak az eredmény után, így végül a vendégek 62-50-re behúzták a meccset.

 Az első negyedet meglehetősen rosszul kezdte a Kecskemét, mindösszesen négy pontot dobtak, míg ellenfelük tizenkettőt, 4-12. Ezután összekapták magukat a hírös városi lányok és kettőre zárkóztak, mindeközben az Ajkának csupán három pontot engedtek, 13-15. A negyed végére végül négypontos előnyt szedtek össze a vendégek, 15-19.

A második etap volt a mérkőzés fordulópontja, ugyanis a hazaiak csupán öt pontot dobtak, míg az Ajka húszat, így egy megnyugtató tizenkilencpontos előnnyel mehetett a szünetre a vendég alakulat, 20-39. 

A harmadik felvonásban már huszonhárommal vezettek a vendégek, mikor a KKC megkezdte a felzárkózást. Tizennégy pontra sikerült megközelíteniük ellenfelüket, 32-46. A negyed végére Burján B. bedobott büntetőjének és Kurtz triplájának köszönhetően már csak tizenegy egységnyi különbség volt a két csapat között, 37-48.

Az utolsó játékrészben rögtön ledolgozott még három pontot a hátrányából a Kecskemét. Előbb Schlégl dobott be egy büntetőt, majd nem sokkal később Kurtz volt eredményes ziccerből, 40-48. Ezután egy rövidzárlatnak köszönhetően újra megnyugtató előnyt tudhatott magáénak az Ajka, 40-53. Végül nem sikerült a bravúr a hírös városi lányoknak, ellenfelük nem engedett ki, így az ajkaiak tizenkét ponttal megnyerték a találkozót, 50-62.

Kónya Levente (KKC) : – Le a kalappal a lányok előtt, becsülettel küzdöttek. Ez egy verekedős, küzdős meccs volt egy rutinosabb, fizikálisan erősebb ellenféllel szemben. Amikor higgadtan kosárlabdáztunk, csináltunk nagyon szép dolgokat és tetemes huszonhárompontos hátrányból jöttünk vissza nyolc pontra, ami mindenképp megsüvegelendő. H megtanuljuk azt, hogy egész meccsen higgadtan játszunk, akkor jönni fognak a győzelmek.

KKC – Ajka 50 – 62 (15-19, 5-20, 17-9, 13-14)

Hazai pontszerzők: Schlégl 10, Burján L. 10/6, Fekete 2, Tasi 2, Kurtz 9/3, Buzánczky 1, Kálló 4, Burján B. 12.

(A mérkőzésről Szarvas Zsombor tudósított. Fotó: Tóth Csaba / kesport.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés