kesport.hu

25 éve Kecskemét labdarúgásáért

2019. május 1-jén ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját az SC HÍRÖS-ÉP Egyesület.

Az 1989-es rendszerváltást követően a megszűnt DUTÉP amatőr kispályás labdarúgó csapat utódjaként hozta létre Kertész Zoltán a HÍRÖS-ÉP amatőr kispályás labdarúgó csapatot. Ekkor az együttes a városi kispályás-bajnokság, valamint országos tornák rendszeres résztvevőjeként volt jelen a hazai kispályáséletben. 
 
A ’90-es évek elején induló országos kispályás-bajnokságok Budapesten kerültek megrendezésre, majd 1994-ben jött létre egy Kelet-Magyarországi Kispályás Labdarúgó Liga, melyben a HÍRÖS-ÉP is részt kívánt venni. Ehhez szükségessé vált, hogy szervezett keretek közé kerüljön a kispályás csapat működése, azaz a továbbiakban egyesületi formában folytassa tevékenységét. Így jött létre 1994. május 1-jén az SC HÍRÖS-ÉP Egyesület, melynek alapító tagjait a kispályás csapat játékosai, valamint a HÍRÖS-ÉP Kft. néhány alkalmazottja alkotta. 
 
Az egyesületet Kertész Zoltán 1996-ban gyermek labdarúgással bővítette  – amely azóta is a klub fő profilja – azzal a céllal, hogy fiai- és a helyi gyerekek számára állandó sportolási lehetőséget biztosítson. Ehhez elsőként Bánhidi Józsefet kérte fel edzőnek, aki az egyesület első 15 évében szellemiségével és szakmai felkészültségével megalapozta a klub jövőjét.
 
A 25 évvel ezelőtti alapító tagok közül a mai napig az egyesületet szolgálja Kertész Zoltán, az egyesület elnöke, valamint Koós Károly, aki a klub  kötelékében eltöltött évtizedek alatt a régió meghatározó utánpótlás szakemberévé vált.
 
A 25 éves jubileumi alkalomból az alapítók, valamint korábbi és jelenlegi játékosok egy közös bográcsozással, focival, lábtenisszel emlékeztek meg az elmúlt több, mint két évtized emlékezetes pillanatairól.
 
Bízunk benne, hogy legalább még 25 ilyen sikerekkel teli év vár az egyesületre és sportolóira!
 

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés