kesport.hu

Május 11-én indul az V. SZÉP kihívás

Május 11-én immár ötödik alkalommal indítják egész napos útjukra a vállalkozó szellemű kerékpárosokat, hogy kétszázig, illetve egy kicsit azon is túl elszámoljanak a Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti  Területi Szervezetével.

Az V. SZÉP Kihívás kerékpáros teljesítménytúra azok számára is a határfeszegetés élményét nyújtja, akiknek eddig eszük ágában sem volt kétszáz kilométert letekerni, hiszen ez az egyáltalán nem hétköznapi teljesítmény mindenkiben ott lapul, és kellő elszántsággal, kitartással, okos erőbeosztással elő is lehet csalogatni.

Ezt elősegíti a teljesítménytúra útvonalának kialakítása is. Kecskemét körül, a várost körberajzolva zajlik az egész napos kerekezés, így ha valaki mégis hamarabb elkészülne az erejével, könnyen visszatérhet a túraközpontunkba. A menekülés, kiszállás lehetősége tehát mindig adott, nem távolodunk el a starthelytől beláthatatlanul nagy távolságra. Mivel a Balaton megkerülése is pont ekkora táv teljesítését jelenti, kiváló alkalom lehet ez arra is, hogy mielőtt valóságosan is nekifeszülünk a magyar tenger egynapos meghódításának, kipróbáljuk magunkat, és leteszteljük a képességeinket.

Aki pedig kevésbé gyakorlott, vagy inkább kevésbé merész ahhoz, hogy egyedül belevágjon egy ilyen vállalkozásba, a szervezői mezőnyünk segítségével is élhet. Ők egy vezetett túra keretében teljesíthetik a távot, fogjuk nekik a szelet, lessük helyettük a térképet, emellett pedig az együtt bringázás kollektív élménye is megkönnyítheti számukra ezt a hosszúnak ígérkező napot.

Akinek pedig még ez sem lenne elég hosszú, Még Szebb SZÉP Kihívás néven az idei évtől egy 254 kilométeres táv is rendelkezésére áll. De gondolunk azokra is, akik kisebb gyerekükkel még nem tudnak egészen kétszázig elszámolni, számukra a ballószögi Nyakvágó gyalogos teljesítménytúra jelenthet egész napos örömteli, kalandos testmozgást, amelyet akár a SZÉP Családi Kihívásunk keretében is teljesíthetnek.

Idén a fogyatékkal élők sportolási lehetőségeihez is igyekszünk hozzájárulni, nevezésünknél lehetőséget biztosítunk az “Alapítvány a Sportoló Fogyatékosokért” (www.asf.eoldal.hu) támogatására is. Rangos szakmai műhely, amely nem csak eseményünk fővédnöke, Boronkay Péter számára jelentette a kiugrási lehetőséget, de számtalan mozgássérült fiatalt segít abban, hogy aktív, teljes, egészséges élete lehessen.

Nevezni a www.nevezes.szepkihivas.hu oldalon lehet, további információkkal pedig a www.szepkihivas.hu oldalon szolgálunk. Az esemény fővédnöke Boronkay Péter, kétszeres paratriatlon világbajnokunk, riói paralimpiai résztvevőnk.

Az utóbbi években 300-350 résztvevő kezdte meg a számolást, és végül túlnyomó részüknek sikerült is átlépnie a lélektanilag is fontos kétszázas határt. Számunkra teljesen mindegy, hogy ez a boldog pillanat délután négykor, vagy este nyolckor következik be, nem hirdetünk sorrendet a végén, a szó valódi értelmében teljesítménytúrát szervezünk, ahol a cél nem egymás, hanem önmagunk legyőzése. 

Ahogy a futóknak a maratoni táv, a bringások számára a kétszáz kilométeres lélektani határ az érettségi vizsga. Választóvonal. Nem az a kérdés, hogy le tudod-e tekerni, hanem az, hogy akarod-e? Hiszen mindenki képes lehet rá, viszont annál kevesebben veselkednek neki, pedig az önmagad hitetlensége felett aratott, és önmagad ilyen tiszta megismerésével együtt járó győzelemnél erősebb siker aligha létezik ezen a világon.

Jegyezte: Barna Imre, Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezete

 

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés