kesport.hu

Az utolsó pillanatban kapott gólt és maradt alul az SC Hírös-Ép

Kiskunfélegyházára látogatott az SC Hírös-Ép gárdája a 24. forduló vasárnapi játéknapján. A félidőben még vezettek Kovrig Ákosék, ám a hazaiak megfordították az állást, és 2-1-re megnyerték a találkozót.

Az ütközetet a kecskemétiek a második helyről várták, 7 ponttal lemaradva a Kerekegyházától, míg a félegyháziak az ötödik pozíciót foglalták el a kezdősípszót megelőzően. 

Az első félidőben a Hírös-Ép irányította a találkozót, többet birtokolták a labdát és veszélyesebben futballoztak a hazaiaknál. Sok kecskeméti helyzet maradt ki, de a vezetést az összecsapás egyharmadánál megszerezték a vendégek, a 10-es mezszámban szereplő Lantos Henrik meglőtte szezonbeli 17. találatát, így 0-1-es állással vonulhattak pihenőre a felek.

A második játékrészt hármas cserével kezdte a ’Félegyháza, és rögtön a szünetet követően egyenlíteni tudtak a hazaiak Kádár Tamás révén, 1-1, és a folytatásban is több helyzetet dolgoztak ki, mint az első 45 percben. A játék így is kiegyenlített volt, mindkét csapat bevihette volna a döntő csapást. A dráma a 89. percben jött el, amikor Makai Zoltán használta ki Borbély Krisztián kapus hibáját, és megfordították az eredményt a kiskunfélegyháziak. A hátralévő időben már nem tudtak egalizálni Csordás Csabáék, így 2-1-re nyert a KHTK, és otthon tartotta mind a 3 pontot. 

Tipikus „6 pontos” meccs volt a Kiskunfélegyháza számára, hiszen sikerével 3 pontra közelítette meg az együttes a második helyezett SC Hírös-Épet, és nagyon nyitottá alakította a dobogóért folytatott versenyfutást, amire 5 csapat pályázik.  

Kovrig Ákos (SC Hírös-Ép):Nagyon jó iramú, változatos mérkőzést játszottunk, rengeteg fordulópontot tartalmazott az összecsapás. Az első félidőben eldönthettük volna a találkozó sorsát, több nagy helyzetet hagytunk ki, de sajnos ezekből csak egy gól született. Nagyon kulturált, nagyon jó csapattal játszottunk, és a hazaiak együttesnek meg is voltak a helyzetei a második játékrészben. A végén sajnos egy egyéni hibát követően kaptunk gólt, amivel eldőlt a meccs. A kapusom hibázott, de ő a legjobb játékosunk, továbbra is bízunk benne. Készen állunk a hátralévő 4 fordulóra, hogy kijavítsuk a vereséget. Gratulálunk a Kiskunfélegyházának, és köszönjük a vacsorát, amivel megvendégeltek bennünket! 

Kiskunfélegyházi HTK II. – SC Hírös-Ép 2 – 1 (0 – 1)

Labdarúgás, megyei II. o. észak, 24. forduló
KHTK Sporttelep 
Játékvezető: Vörös Gábor
Asszisztensek: Péter-Szabó Ottó ID, Slezák Márk

Kiskunfélegyháza: Magyar – Cseh (Berekszászi 46.), Sánta, Valkovics, Kádár (Zsiros Juhász 58.), Keresztesi, Kadosa (Tóth 46.), Makai (Kurgyis 90.), Polgár, Magony, Fricska (Nemes 46.). 

SC Hírös-Ép: Borbély – Forgó, Kovrig, Maczelka, Lantos (Szécsényi 70.), Csordás, Ronkó (Laczkó 75.), Varga (Torbavecz 70.), Kövecs, Király, Horváth 

gsz: Kádár (51.), Makai (89.), illetve Lantos (30.)

sárga lap: Makai (78.)

(A mérkőzésről Vizi Zalán tudósított. Fotó: Tóth Csaba kesport.hu – archív)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés