kesport.hu

Visszavágna a Sopronnak a KTE-Duna Aszfalt

Ma este 7 órakor dobják fel a labdát a KTE-Duna Aszfalt férfi kosárlabdacsapatának hatodik középszakaszbeli mérkőzésén. Az ellenfél a Sopron KC lesz, amely tizenöt győzelemmel és tizenhét vereséggel a középház harmadik helyén áll.

Forray Gábor vezetőedző szerint nagy dolog, hogy a KTE-Duna Aszfaltnak a saját kezében van a sorsa a hatodik hellyel kapcsolatban. A csapat célja, hogy a hátralevő mérkőzéseit megnyerje.

Az elmúlt napokban elsősorban taktikai és regenerációs edzéseket tartottunk, ilyenkor már nagyon kemény munkát nem lehet és nem is szabad végezni – mondta Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője. – Az a fontos, hogy a játékosokat frissen tartsuk. Mint ahogyan mindenkinél, nyilván nekünk vannak kisebb sérüléseink, ezeket próbáljuk orvosolni. Mint általában mindig, a fő hangsúlyt ezúttal is a taktikai felkészülésre helyeztük. Megnéztük, hogy mik a Sopron erősségei és gyengeségei, a mérkőzés kulcsa az lehet, hogy a Warner-Lemar duót hogyan tudjuk tartani, illetve megpróbáljuk ellenfelünket rákényszeríteni arra, hogy ne csak ők játsszanak. Ez kétélű fegyver, hiszen ezt az SKC elleni hazai meccsünkön is megpróbáltuk, ám előléptek a kiegészítőemberek és megnyerték a mérkőzést csapatuknak. Szeretnénk visszavágni, de nagyon nehéz dolgunk lesz. Extra bizonyítási vágyunk nincs, de az egészséges motivációnk megvan a győzelemre. Jól játszottunk hazai pályán a Sopron ellen, közönségszórakoztató mérkőzés volt. Az SKC extrán teljesített, megérdemelten nyert, fejet hajtottunk előtte. Warnert és Lemart jól védtük, de őket nem lehet tíz pont alatt tartani, hiszen a liga két legjobb játékosa, főleg együtt nagyon erősek. A kiegészítőemberek kiválóan teljesítettek, az utolsó pillanatokban nagyon jól dobtak. Hatvan százalék felett értékesítettek tizenhat triplát idegenben, ez igazán megsüvegelendő. Én azért remélem, hogy még egyszer ehhez hasonló teljesítményre nem lesznek képesek, ha a nagyszámok törvényét és a sorsszerűséget vesszük alapul, az ilyen dolgok meg szoktak fordulni. Mi sem panaszkodhatunk, hiszen a Sopron ellen kétszer is egy ponttal nyertünk. Most egy teljesen új mérkőzés vár ránk, az eddigiekből nem szabad kiindulni. Nem foglalkozunk azzal, hogy a Sopronnak hány sérültje van, hiszen legutóbb is az a hír járta, hogy Warner nem fog játszani, mégis negyvennyolc percet a pályán volt és dobott negyvennégy pontot, ami elképesztő. Úgy készültünk, hogy teljes kerettel áll ki ellenünk a Sopron.

A ZTE elleni siker alkalmával a KTE-Duna Aszfalt nagy lépést tett a rájátszás felé, s akár a hatodik helyre is odaérhet.

Nem nézzük azt, hogy mi lesz két hét múlva, csak a szerdai találkozóval foglalkozunk. Minden meccsre maximálisan felkészülünk, úgy lépünk pályára, hogy nyerni szeretnénk. Az is előfordulhat még, hogy négy csapatnak lesz tizenhét győzelme. Ha nem akarunk izgulni és számolgatni, akkor minden találkozónkat meg kell nyerni és hatodikak leszünk. Nagyon büszke lennék a csapatomra és a klubra is, hiszen ha két egymást követő szezonban elérnénk az ötödik és a hatodik pozíciót, az a mi lehetőségeinkkel több, mint bravúr. Már az is nagy dolog, hogy a saját kezünkben van a sorsunk a hatodik hellyel kapcsolatban. Ha hetedikek vagy nyolcadikak leszünk, akkor sem szomorkodunk, hiszen felülírtuk a célunkat. A játékosaim kiváló sportemberek, ezt már évek óta bizonyítják.

Sopron KC – KTE-Duna Aszfalt
Novomatic Aréna, szerda, 19:00
Játékvezetők: Papp Péter, Praksch Péter, Farkas Gábor (Forrai Sámuel)

(ktekosar.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés