kesport.hu

A Soltvadkert – Kiskunhalas meccs utózöngéi – megyei foci fegyelmik

fotó: vira.hu

Az előző hétvégi fordulóban a Soltvadkert – Kiskunhalas meccsen a második félidő közepén aztán egy kellemetlen közjáték történt.

A soltvadkertiek kapusa, Frittmann Patrik ellen követett el szabálytalanságot a kiskunhalasiak színesbőrű idegenlégiósa Fomumbod Eyah Eugene. A történtek hatására az egyik néző rasszista kifejezéseket kiabált be a játéktér felé, ami miatt néhány feldühödött kiskunhalasi játékos a nézők közé akart szaladni. Miután a kedélyek kicsit megnyugodtak, a vendégek úgy döntöttek, hogy levonulnak a pályáról és a saját kispadjuk felé vették az irányt. A mérkőzés 8 percig állt, mire a játékvezető a főrendezővel együtt kezelte a helyzetet. A találkozó így a 90. perc után még 10 perces hosszabbítással folytatódott. A meccset végül a hazaiak nyerték 3-1-re.

Márton Zsolt, a KFC vezetőedzője 5 hetes eltiltást kapott amiért lehívta játékosait. A Soltvadkertet pedig a rasszista megnyilvánulások miatt részesítették “szektorbezárásban”. Utóbbira még nem volt precedens a Bács megyei amatőr bajnokságokban.

A megye III-as Tabdi játékosa, Gyenizse Balázs mellkason lökte a játékvezetőt, majd kiállítása után szóban is inzultálta. 7 hónapot ért a cselekedete.

A 27. számú hivatalos értesítő innen tölthető le.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés