kesport.hu

Alulmaradt Pakson a KTE-Duna Aszfalt

fotó: hunbasket.hu

Ezúttal is meggyőző volt hazai pályán a Paks, be is jutott a play off-ba – számolt be róla a bball1.hu

A Paksnak még egyet nyernie kellett ahhoz, hogy matematikailag is biztosítsa részvételét a legjobb nyolc között.

Fej-fej mellett, váltott védekezéssel haladtak a csapatok az elején. Jevtovics és Kovács volt ponterős a hazaiaknél, a másik oldalon Karahodzsics és Green. Eilingsfeld utolsó másodperces horgával alakult ki az első negyed végén a 18-17-es részeredmény.

Williams zsákolásával folytatódott a játék, amire Green válaszolt. Meglépett öt ponttal az ASE, 27-22-nél azonnal időt kértek a vendégek. Továbbra sem szakadt le egyik csapat sem a másiktól, a második negyedben jóval több kosár született, mint az elsőben. Az utolsó szó Jevtovicsé volt, 44-40 a félidő.

Dramicsanin tette vissza Karahodzsics kimaradt tripláját, majd Henton hármasára is ő felelt kintről. Henton viszont a másik oldalról is bevágta (50-45). Jevtovics tett rá a különbségre a palánk alól, majd a kezdeti pontgyártás után visszavettek a csapatok. A 26. percben, 56-48-nál időt kért Forray, aztán nem sokkal később, 61-48-nál újra. Hiába, a harmadik negyed egyértelműen a Paksé volt, 65-53-ról indult a záró felvonás.

Megint rákapcsolt az ASE, és lerohanta ellenfelét. Már majdnem húsz volt közte, egy 8-3-as szériát próbált megtörni Forray mester az újabb időkérésével. Ezúttal sem sikerült: Horváth hármasával már a húszat is átlépte a differencia. Innentől már megvolt a meccs a hazaiaknak, csak arra kellett figyelniük, hogy okosan beosszák erejüket a hajrára. Sikerült, szoros első félidő után végül sima győzelmet aratott a Faust és Medve nélkül felálló tolnai csapat a Djeraszimovicsot nélkülöző vendégek ellen.

Atomerőmű SE – KTE-Duna Aszfalt 93-69 (18-17, 26-23, 21-13, 28-16)

Középházi középszakasz, 9. forduló
Paks, ASE Sportcsarnok,
V.: Kapitány G., Praksch P., Boros T. (dr. Páli K.)

ASE: Kovács 21/9, Norfleet 7/3, Henton 15/9, Eilingsfeld 7, Jevtovics 15. Csere: Ruják 12/6, Williams 9, Horváth 5/3, Szalai -, Kalmár 2.

KTE: Wittmann 11/9, Green 19/9, Dimics 6/6, Dramicsanin 13/6, Karahodzsics 12. Csere: Molnár D. -, Mészáros -, Molnár M. 4, Kucsera -, Plézer 4, Fülöp -, Lukács -.

(szöveg: bball1.hu. fotó: hunbasket.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés