kesport.hu

Kikapott, így kiesett a KKC

Az első helyezett TFSE csapatához látogatott a KKC. A mérkőzés óriási téttel bírt a hírös városiak számára, egy győzelem esetén megmenekültek volna a kiesés elől. Sajnos a lányoknak nem sikerült a bravúr győzelem, így jövőre a Zöld csoportban folytatják.

Az első etapot meglehetősen jól kezdték a kecskemétiek, 7-6-ig szorosan ellenfelük nyakában loholtak. Ezután a TFSE a negyed derekán hat, míg a KKC csupán két pontot szerzett, 13-8. Végül kishíján sikerült egyenlítenie a vendégeknek a játékrész végén, Burján L. és  Fekete ziccerével egyre zárkóztak, 13-12.

 A második felvonás ennél rosszabbul már nem is kezdődhetett volna a Kecskemét számára, ellenfelük tíz pontot dobott zsinórban, 23-12. Burján L. sikeres közelijével sem ért véget a KKC rossz periódusa (23-14), ebben a játékrészben már csupán Tasi, valamint Kálló volt eredményes vendég részről a félidő vége előtt, eközben a hazaiak összesen huszonhárom pontot szereztek ebben a negyedben, 36-17.

A harmadik játékrész pontgyártását Schlégl kezdte meg egy triplával, majd nem sokkal később Kálló dobott be egy büntetőt, 36-21. A negyed során végig jobb volt ellenfelénél a KKC, így a harmadik etapot be is húzták a kecskemétiek 14-12-re, de sokat így sem sikerült faragniuk tetemes hátrányukból, 48-31.

Az utolsó etapban végül végleg eldöntötte a meccset a fővárosi alakulat, egy darabig pariban voltak a felek ebben a negyedben is, de a játékrész végére rátett egy lapáttal a TFSE és öt ponttal többet dobott ellenfelénél, 63-41 lett az összecsapás végeredménye.

Kónya Levente (KKC) : – Szeretnék gratulálni a játékosaimnak, ilyen mentalitással kell kosárlabdázni, óriásit melóztak a pályán, továbbá gratulálok a TFSE csapatának a bajnoki címhez és sok sikert kívánok nekik az NBI. A-ban.

 TFSE – KKC 63 – 41 (13-12, 23-5, 12-14, 15-10)

 Kecskeméti pontszerzők: Kurtz 3, Burján B. 5, Tasi 5, Burján L. 9/3, Fekete 4, Kálló 5, Csomor 2, Schlégl 8/3.

(A mérkőzésről Szarvas Zsombor tudósított. Fotó: Tóth Csaba – kesport.hu archív)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés