kesport.hu

Hatot lőtt és biztos a dobogón végez az SC Hírös-Ép

Helvécián lépett pályára az SC Hírös-Ép a megye II. északi csoportjának 26. fordulójában. Osztálykülönbség volt a két együttes között, a kecskemétiek hármat lőttek mindkét félidőben, így 6-0-ra hozták a találkozót. Sikerükkel két fordulóval a vége előtt bebiztosították dobogós helyüket Kovrig Ákosék. 

Szombaton a Kerekegyháza megsemmisítő vereséget mért a Vasutas gárdájára, és matematikailag is bebiztosította bajnoki elsőségét. Ennek függvényében a második helyen álló SC Hírös-Ép célja a továbbiakban az ezüstérem megszerzése lehet. 

A vendégek kezdték jobban az összecsapást, a helvéciaiak nagyon nehezen jutottak át az első percekben az ellenfél térfelére, és már két perc alatt gólt lőtt a Hírös-Ép. Egy középpályán megszerzett labdát Király Dávid jól tartott meg, szenzációs kiugratást adott Tóth Rolandnak, aki kettőt tolt rajta és szépen tette el a játékszert a kapus mellett, 0-1. A folytatásban is uralták a pályát a kecskemétiek, előbb Kovrig Ákos veszélyeztetett pontrúgásból, majd pár perccel később Csordás Csaba végezte el a neki megítélt szabadrúgást, és gyönyörűen tekerte be a jobb alsóba, 0-2. Rögtön jött a harmadik is; Tóth Roland elé pattant oda a labda egy beívelést követően, aki higgadt maradt és belőtte második gólját, 0-3. Pár perccel később Lantos Henrik húzott el a jobb szélen, szép cseleket követően felrúgták a tizenhatoson belül, de a jogosan megítélt büntetőt a kapufára bombázta a kecskemétiek legeredményesebbje. A félidő utolsó lehetősége a hazaiak előtt adódott, azonban gól nem született, így 0-3-as állással vonultak pihenőre a felek. 

A második felvonásban sem változott a játék képe. Két kimaradt helyzet után Maczelka Gábor szerzett szemfülesen labdát, amit végigvitt és nem hibázott, 0-4. Maczelka hét perccel első találata után ismét beköszönt, a bal szélről indulva lőtte ki a hosszút, 0-5. A Helvéciának a legnagyobb gólszerzési akciója a 60. minutumban volt: a balszélső Csorba Sándor harcolt ki tizenegyest. Csak úgy, mint a vendégeknél az első játékrészben, itt is a sértett állt a labda mögé, és ő is kihagyta. A mérkőzés végén Lantos Henriknek is összejött a gól, a találkozót így nagyon simán, nullára hozta le a Hírös-Ép, 0-6. 

Győzelmével a dobogós helyüket bebiztosították a hírös városiak, de a második helyre is ők pályáznak előkelőbb pozícióból. 

Kovrig Ákos (SC Hírös-Ép): – A játékosaim abszolút betartották azokat a taktikai utasításokat, amiket megbeszéltünk. Élesek voltunk, uraltuk a pálya minden szegletét, gólra törően játszottunk. Nem túlzó az eredmény, sőt, még több gólt is szerezhettünk volna a helyzeteket nézve. Gratulálok a csapatomnak, de az ellenfélnek is jár a gratuláció; ügyes brigád, szervezettek voltak és nem adták fel a játékot. Ennek ellenére osztálykülönbség volt a két együttes között. A harmadik helyünket ezzel bebiztosítottuk, de nem elégszünk meg ennyivel, és az ezüstéremért hajtunk! 

Helvéciai SE – SC Hírös-Ép 0 – 6 (0 – 3) 
Labdarúgás, megye II. észak, 26. forduló 
Helvécia Sporttelep 
Játékvezető: Minda Róbert 
Asszisztensek: Slezák Márk, Baranyi Ádám.

Helvécia: Szabó – Vágó (Balasi 60.), Szemerédi, Szöllősi, Tamás, Dunai (Terecskei 46.), Csorba, Homoki-Szabó (Csik 60.), Rékasy, Halasi (Wollár 75.), Börönde. 

Hírös-Ép: Borbély – Forgó, Kovrig (Lóczi 58.), Torbavecz, Maczelka, Lantos, Csordás, Kövecs, Tóth (Varga 75.), Király, Botos (Horváth 65.).

Gólszerzők: Tóth (2., 25.), Csordás (20.), Maczelka (50., 57.), Lantos (81.)

Sárga lapok: –  

(Szöveg és kép: Vizi Zalán)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés