kesport.hu

Újjáalakult csapattal is felért a dobogóra a RÖPKE – évértékelő Csala Bernáttal

A kecskeméti női röplabdázók az NB II. Keleti-csoportjának második helyén végeztek a 2018/19-es évadban. A RÖPKE vezetőedzőjét, Csala Bernátot kértük, hogy értékelje a csapat szezonját:

Milyen érzésekkel gondol vissza a bajnoki évadra?

Összességében jó érzésekkel tekintek vissza a RÖPKE szezonjára. Örülök, hogy a lányokkal ilyen jó mérkőzéseket játszottunk, és jó helyen tudtunk végezni az NB II-ben. Ahhoz képest, hogy az előző nyáron mennyi új érkezőnk volt, a bajnokság második felére teljesen összeállt a keret, egységesek lettünk és ez meglátszódott a teljesítményünkön. A tavalyi csapatból 2-3 játékos maradt, ezért a lányoknak meg kellett ismerniük egymást, ki kellett tapasztalniuk egymás mozdulatait, és, hogy ki hogyan reagál egyes szituációkra akár meccsen, akár edzésen. Minél jobban összekovácsolódtak a játékosok, annál könnyebben tudtunk fejlődni, és előre lépni. Labdabiztonságban, bizonyos helyzetek kijátszásában és felépítésében egyre tudatosabbá vált a játékunk, gondolok itt például a nyitás-fogadásra, és az ebből való támadásokra.  

A dobogó második fokán végzett a csapat. Elégedett a helyezéssel, és a játékosok hozzáállásával?

 – Abszolút elégedett vagyok a megszerzett második hellyel, nagyon szép eredménynek tartom, főleg az előbb elmondottak alapján, miszerint ezt egy újjáalakult csapattal hajtottuk végre. A lányok többsége még iskolába jár, ez egy NB II-es mezőnyben azért nem újdonság, de megsüvegelendő, hogy a tanulmányok mellett a sportra is tudtak koncentrálni, és jó helyezést értek el. Végig a szezon során mindenki kitartó volt, meccsről meccsre becsülettel dolgoztak, és ezt ezúton is köszönöm nekik! 

Félév tájékán történt egy változás csapaton belül; Kása Róbert helyére Ön került a vezetőedzői székbe. Ez milyen változásokat vonzott magával?

Úgy gondolom, hogy a munka az ugyanolyan mederben folyt tovább, mint azelőtt. Kása tanár úrral ugyanúgy tartottam a kapcsolatot, rendszeres résztvevője volt az edzéseknek is, valamint a lányok is bátran fordulhattak hozzá segítségért. Ilyen tekintetben nem változott a munka. Az én szempontomból: bele kellett szoknom az új élethelyzetbe, hogy én vagyok a vezetőedző. Ez volt az első évem az edzői pályafutásomban, sok mindent meg kellet tapasztalnom a saját bőrömön, és még sokat kell nekem is fejlődnöm e téren. 

A továbbiakban is Ön fogja irányítani a RÖPKE gárdáját?

A következő évről még a későbbiekben fogunk dönteni, Kása tanár úrral le fogunk ülni, hogy átbeszéljük a helyzetet, és az alapján születik majd döntés. 

Akkor a játékoskeret változásairól sem lehet tudni még semmit?

Akkora változások biztos, hogy nem lesznek, mint tavaly, viszont van pár játékos, aki továbbtanul, és elhagyja a klubot. A fiatal játékosok többsége, akik új érkezők voltak, jövőre fognak érettségizni, ez is hozhat változásokat, hiszen egyeztetni kell, hogy kinek, hogyan fér bele az idejébe a röplabda. Bízom benne, hogy mindenkinek marad energiája, hogy továbbra is a csapatot erősítse. Részletesebben azért még nem lehet ezekről beszámolni, kialakulóban vannak a dolgok, de hellyel-közzel együtt marad a csapat. 

(Vizi Zalán/kesport.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés