kesport.hu

Egyenlíthet itthon a KTE-Duna Aszfalt

A magyar férfi kosárlabda bajnokság negyeddöntőjének második fordulójában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely lesz a KTE-Duna Aszfalt ellenfele a Messzi István Sportcsarnokban. A három győzelemig tartó párharc első mérkőzését simán, 102-60-ra nyerte meg a Falco az Arena Savariában, fontos lenne tehát, hogy Forray Gábor együttese egyenlíteni tudjon – írja a ktekosar.hu.

Ez egy teljesen más mérkőzés lesz, mint a szombati volt – mondta Wittmann Krisztián, a KTE-Duna Aszfalt csapatkapitánya. – Nyilván az utóbbi pár mérkőzésen nem játszunk jól, de voltunk már a szezon során egyszer ilyen helyzetben. Abból a gödörből is kimásztunk, szerintem ezzel most sem lesz probléma. Tavaly is úgy kezdtük a rájátszást, hogy idegenben nagyarányú vereséget szenvedtünk, aztán hazai pályán magabiztosan nyertünk, bízom benne, hogy ez most is így lesz.

S hogy mit kell másképpen csinálni, mint Szombathelyen?

Szinte mindenben javulnunk kell. A legfontosabb, hogy támadásban ne legyenek eladott labdáink és rossz dobáskiválasztásaink, amelyekből a Falco gyorsan tud indulni és könnyű kosarakat szerez. Ha elkapják a ritmust, akkor azért elég nehéz megállítani őket. Ha megfelelően tudunk majd támadni és ezáltal a védekezésünket kontrollálni, akkor lesz esélyünk a Messzi István Sportcsarnokban.

Az edzések jó hangulatban telnek, nincs dráma a KTE-Duna Aszfalt öltözőjében.

A hangulatra nálunk sohasem szokott panasz lenni. Természetesen mindenki győzni akar, de ez most egy olyan időszak, amikor nem annyira fut a szekerünk. Ahogy eddig is, most is ugyanúgy bízunk egymásban.

KTE-Duna Aszfalt – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
Negyeddöntő, 2. mérkőzés
A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Falco javára
Messzi István Sportcsarnok, kedd, 18:00
Játékvezetők: Földházi Tamás, Papp Péter, Győrfy Ruben (Dernei Gábor)

(ktekosar.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés