kesport.hu

Nem sikerült az egyenlítés a KTE-Duna Aszfaltnak

Kecskeméten folytatódott a KTE – Falco párharc a férfi kosárlabda NB I. rájátszásában. Az összecsapást magabiztosan húzták be a szombathelyiek, így egy győzelemre vannak az elődöntőtől.

A negyeddöntő első találkozóját Szombathelyen a hazaiak nagyon simán, 102-60-ra nyerték, így a keddi mérkőzést megelőzően 1-0-ra vezettek a három győzelemig tartó küzdelemben. 

Az összecsapás a szombathelyi légiósok kosarával indult. Curry Ronald és Reddic Juvonte duplájára Marko Djerasimovic válaszolt egy triplával, majd ziccerével már a KTE vezetett, 5-4. A 4. percben Molnár Marcell szállt be jól a csatába, sikeres dobása közben szabálytalankodtak ellene, és a büntetőt is a helyére tette, de a túloldalon Balmazovic Stefan egymás után szerzett 5 pontjával visszavette a vezetést a Falco, 12-14. Az előny nem maradt sokáig a vendégeknél, Milos Dimic egyenlített, majd fej-fej mellett haladtak a felek az első negyed végéig, 20-20. 

A második felvonás 6 vendég ponttal indult, a kecskemétiek részéről Juan’ya Green volt eredményes a büntetővonalról, 22-26. A negyed közepénél kezdett ellépni a Szombathely, Bruinsma Evan előbb büntetőből, utána egy gyorsindításból talált a gyűrűbe, mellyel tíz egység fölé duzzadt a különbség, 26-37. Forray Gábor, a hazaiak mestere joggal kért időt, de a játékmegszakítás sem változtatott az akadozó kecskeméti gépezeten. Balmazovic triplájával zárult a második 10 perc, amelyben mindössze 8 pontot dobott a KTE. Megnyugtató előnnyel vonult így szünetre a Falco, 28-47. 

A harmadik játékrész Rastko Dramicanin reményt keltő hárompontosával indult, azonban Bruinsma és Perl Zoltán könnyű kosaraival már húsz volt közte, 31-51. Támadásban továbbra is sok labdavesztés jellemezte a lila-fehérek játékát, míg a nyugatiak könnyen jutottak el üres helyzetekig, Reddic zsákolása után Forray újra időt kért 36-63-nál. Dimic és Karahodzic kosaraival kicsit közelebb lépett a Kecskemét, a záró játékrészre 43-65-tel mentek a csapatok. 

Molnár Marcell ziccerével húszra zárkózott a KTE, majd Dramicanin is eredményes volt, 48-67. A húsz pont körüli különbség nem változott, Wittmann Krisztián vert be egy trojkát 5 perccel a vége előtt, 53-73. A végén a fiatalok is pályára léptek mind két oldalon, a vége 56-85 lett.

Sikerével 2-0-ra vezet a Falco a három győzelemig tartó párharcban. Folytatás pénteken Szombathelyen. 

Forray Gábor (KTE):Gratulálok a szombathelyieknek, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Az elmúlt találkozókon mindig rosszul kezdünk, és futnunk kellett az eredmény után. Erre most nagyon figyeltünk, hogy ne így legyen, ennek megfelelően jól is indítottunk, megfelelően támadtunk az első felvonásban. Azonban a második negyedtől kezdve a támadójátékunk nagyon gyenge volt, mondhatni semmilyen. Rossz figurákat hívtunk, nem megfelelő dinamikával és intenzitással játszottunk. A Falco van annyira jó csapat, hogy ezt kihasználta, agresszíven védekeztek, így rossz passzokba és vállalásokba kényszerítettek bele minket. Sok gyorsindítással átrohantak rajtunk annak ellenére, hogy felkészültünk erre, mivel a Szombathelynek ez a legjobb fegyvere. Passzívak voltunk a labdával, és ha nem tudunk támadásban előnyt kialakítani, akkor nem lesznek üres dobásaink, ezáltal a dobásszelekció nem lesz jó. Ha ez történik, akkor többnyire bravúrkosarakat tudunk csak szerezni, de ezek persze nem jönnek abban a formában, amiben mostanság vagyunk.  Húsz pontos vezetésnél a Falco gyönyörűen lemenedzselte a mérkőzést. Fiatalok jöttek be mind a két oldalon a mérkőzés végére, igyekeztünk csak magyarokat felrakni a pályára, ami miatt boldog vagyok. Köszönöm a szurkolóknak, hogy türelmesek voltak, tudom, hogy nem ezt érdemelték volna, de a szezont nézve szép eredményeink is voltak, amikkel örömet tudtunk nekik szerezni. Sajnálom az utolsó két meccset, de hozzátartozik a történethez, hogy nem volt mindenki 100 %-os. Köszönöm mindenkinek, hogy elvállalta a mérkőzést, és rendesen ki tudtunk állni. Van még egy meccsünk pénteken. Edző vagyok és optimista, de realista is, és tudom, hogy innen nem szoktak továbbjutni a csapatok. Köszönöm az egész szezonnyi támogatást a szurkolóknak, bizakodóan várjuk a következő szezont. Ha mérleget vonunk, akkor erőn felül teljesítettünk, kicsit elkényeztettük a nézőket a bajnokság eleji jó teljesítményünkkel, így magasra tettük a lécet. A célunk és az összesített teljesítményünk között valahol félúton kell meghúzni a vonalat, úgy gondolom, az lenne a reális. Ezt a szezont kimaxoltuk. 

Gasper Okorn (Szombathely):Először is köszönöm a szurkolóinknak, hogy ennyien elutaztak Kecskemétre. Nem igazán kezdtük jól a mérkőzést, álmosan nyitottunk. A második negyedtől kezdve változtattunk a szerkezeten, mélyebb rotációt használtunk, és végig kontrolláltuk a meccset a továbbiakban. Elégedett vagyok a győzelem miatt, 2-0-ra vezetünk a párharcba, de ezzel még nincs vége. Pénteken az utolsó lépést is meg kell lépnünk. Úgy lépünk pályára, mintha az az első meccs lenne.   

  KTE-Duna Aszfalt – Falco-Vulcano Energia KC 56 – 85 (20-20, 8-27, 15-18, 13-20) 

KTE: Green 2, Djerasimovic 16/3, Karahodzic 8, Dramicanin 10/6, Wittmann 7/3. Csere: Molnár M. 7, Dimic 6, Molnár D. -, Mészáros -, Fülöp -, Lukács -, Plézer -. Edző: Forray Gábor.

Falco: Reddic 6, Váradi 11/3, Curry 8, Balmazovic 8/3, Govens 3/3. Csere: Bruinsma 19, Bíró 4, Perl 16, Tóth 8, Körmendi 2, Verrasztó -, Hódi -. Edző Gasper Okorn. 

(A mérkőzésről Vizi Zalán tudósított. Fotó: Tóth Csaba/kesport.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés