kesport.hu

Bajnok lett a Kiskunfélegyházi HTK

felegyhazikozlony.hu

Egy fordulóval a szezon vége előtt megnyerte a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságot a Kiskunfélegyházi HTK, amely a Harta SE-t múlta felül 3-1-re május 25-én. A félidőben még 1-1-re álltak a felek, de végül győzelmet ért a KHTK fölénye. Koncz Zsolt játékos-edző büszke volt csapatára, hiszen egy nehéz idényt követően szerezték meg a bajnoki aranyat. A közös ünneplés sem maradt el a lefújás után. Előkerültek a pezsgők, illetve a csapatképek is elkészültek az utókor számára.

Bajnokavatásra készültek a félegyházi szurkolók és a játékosok a Honvéd Sporttelepen. A listavezető KHTK-nak ehhez nyerni kellett a Harta SE ellen a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 25. fordulójában – kezdi beszámolóját a Félegyházi Közlöny.

Szikrázó napsütésben fölényben játszott a hazai csapat és Nagy Viktor góljával a vezetést is megszerezte a 26. percben, de a Harta nem sokkal később büntetőből kiegyenlített. A szünetben 1-1-el fordultak a felek. A helyzetek alapján KHTK jóval közelebb állt a győzelemhez.

A második félidőben nem sokat változott a játék képe. A félegyházi együttes uralta a mérkőzést, a vendégek gyors ellenakciókra rendezkedtek be és elvétve el is jutottak a kapuig, amikből többször veszélyt teremtettek. A KHTK fejetlenül nem támadhatott.

A jeget végül a csereként beálló Szabó Attila törte meg, közelről talált a kapuba a 64. percben. (2-1)

A félegyházi csapat a találkozó végéig lendületben maradt, nem engedte ki a kezéből a győzelmet és az utolsó percben egy jogosan megítélt büntetővel el is döntötte a három pont sorsát. (3-1)

A játék képe alapján teljesen megérdemelten szerezte meg a győzelmet a KHTK, egyúttal egy fordulóval a szezon vége előtt a bajnoki címet is bezsebelte.

Üröm az örömben, hogy félegyházi gárda nem adta be licenckérelmét az NB III-ra, így egyedüli csapatként továbbra is a Kecskeméti TE képviseli majd megyénket az eggyel magasabb osztályban.

Koncz Zsolt (játékos-edző, KHTK):

Nagyon fegyelmezett csapattal találtuk magunkat szembe. Egész mérkőzésen próbáltunk nyomást helyezni a Hartára, megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. Nagyon nehéz szezonon vagyunk túl, hiszen ősszel minden mérkőzésünket idegenben játszottuk. Nagy dolognak tartom, hogy a teljes idény során mindössze egyszer szenvedtünk vereséget. Egy fordulóval a bajnokság vége előtt megnyertünk a bajnokságot, a záró fordulóban is nyerni szeretnénk.

Kiskunfélegyházi HTK – Harta SE 3-1 (1-1)

Gólszerzők: Nagy Viktor 26. p., Szabó Attila 64. p., 90. p. (11-esből) ill. Varga Milán 32. p. (11-esből)

További eredmények és tabella:

tabella

MEGYEI I. 25. forduló

LAJOSMIZSEI VLC 4 – 2 KELEBIA KNSK
KALOCSAI FC 2 – 0 AKASZTÓ FC
FADDIKORR-KISKUNHALASI FC 0 – 2 JÁNOSHALMI FC
BÁCSALMÁSI PVSE 5 – 2 SZABADSZÁLLÁSI SE
KISKŐRÖSI LC 2 – 6 KECEL FC
SOLTVADKERTI TE 5 – 6 DUNA ASZFALT TVSE

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés