kesport.hu

Beharangozó: Egy ikon búcsúzik holnap az RKSK ellen

Vasárnap befejeződik az NBIII. 2018/2019-es kiírása, a 30. fordulóban a Rákosmente KSK lesz a Kecskeméti TE ellenfele a Széktói Stadionban. Farkas István utolsó KTE meccsére készül. 

Egy dolog biztos, érzelemdús pillanatokat fog átélni 34 éves játékos, aki szinte teljes karrierjét a városban futballozta végig, NBII-es bajnoknak és kupagyőztesnek mondhatja magát. Az RKSK ellen 313. alkalommal fog pályára lépni kecskeméti színekben, ez lesz az utolsó alkalom, hogy lila-fehérben láthatjuk majd a Széktói gyepén, de a klubtól nem fog elszakadni.

Éppen ezért csak a győzelem lehet a cél a Kecskemét számára, Pista búcsúja mellett természetesen azért is, mert hazai pályán búcsúzik a bajnokságtól. A KTE a 10. helyről várja az utolsó kört, siker esetén még két pozíciót van esélye feljebb lépni, már amennyiben a PMFC és az Iváncsa sem nyer. Az biztos, hogy Peres Csaba, Selyem Zsolt és Balog Marcell sem fog pályára lépni az utolsó körben, a csapatkapitányt csütörtökön meg is műtötték, egy cisztát távolítottak el térdéből. A műtét során minden rendben ment, Marci már otthon lábadozik, 6 hetes felépüléssel számolhat, így a nyári felkészülésbe már bekapcsolódhat. Szabó Tibor természetesen szeretné, ha szépen búcsúzna, illetve búcsúztatna a csapat:

„Mindenképpen győztesen szeretnénk zárni a bajnokságot, egyrészt Pista miatt, másrészt a csapat miatt. Úgy készülünk, hogy itthon akarjuk tartani a három pontot. Egy masszív, tavasszal nagyon eredményes félszezont produkáló RKSK ellen fogunk játszani, akik valóban játsszák a focit. Bízom benne, hogy egy élvezetes mérkőzéssel tudjuk lezárni a szezont.”

Való igaz, a Rákosmente a tavaszi szezon meglepetése, hiszen a fővárosiaknál csak a bajnok Szeged-Grosics gyűjtött több pontot ebben az évben. A 24 pont 13 forduló alatt mindenképpen kiemelkedő teljesítmény, rajtuk kívül csak a Szentlőrinc jutott el idáig. Az RKSK a 6. helyen áll, rontani és javítani is maximum egy pozíciót tudnak ezen az utolsó körben. Ősszel 1-1-es döntetlen született ellentétes pályaválasztás mellett, előzetesen ezt most is aláírná Gálvölgyi István, az RKSK trénere:

„Úgy gondolom, hogy mindkét csapat nyugodtan futballozhat, a minimális célokat sikerült elérni. Nekünk a biztos bennmaradás volt ez a tél után. Jól szerepeltünk tavasszal végig, de a Kecskemét játékosállománya hazai pályán dominálhat. Tisztes eredményre törekszünk, minimum egy pontban gondolkodunk, aztán meglátjuk, mit lehet kihozni a meccsből.”

A Kecskeméti TE – Rákosmente KSK találkozó 17:30-kor kezdődik vasárnap a Széktói Stadionban, a mérkőzést Hanyecz Bence vezeti, segítői Pogonyi Ferenc és Ancsin Zoltán lesznek.

(kecskemetite.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés