kesport.hu

SC Hírös-Ép: Ezüstöt érő győzelem Lakiteleken

Szombaton rendezték a megye II. északi-csoportjának záró fordulóját, melynek rangadóján a Lakitelek az SC Hírös-Ép gárdáját fogadta. A tét a második hely megszerzése volt, ami a kecskemétieknek sikerült, hiszen magabiztosan győztek (0-3). 

A szombati derbi az ezüstéremről döntött; a Lakiteleknek csak a győzelem volt elfogadható, hogy meg tudja előzni a Hírös-Épet, míg Csordás Csabáék a vereség elkerülésével biztosíthatták be második helyüket. 

Sok néző előtt indult útjára a labda, és az első félidő nagyon küzdelmes játékot hozott. Egy csodálatos egyéni megoldást követően a 10. percben Forgó János talált a Lakitelek kapujába, vezetéshez juttatva ezzel a kecskemétieket, 0-1. Mindent megtettek a hazaiak az egyenlítésért, de a Hírös-Ép védelme nagyon masszív volt. A játékrész utolsó perceiben Maczelka Gábor megduplázhatta volna az előnyt, helyzete azonban kimaradt, így 0-1-es állással vonultak pihenőre a felek. 

A második felvonásban sem változott a játék képe, Kovrig Ákosék magabiztosan játszottak, és elhárították a lakitelekiek összes próbálkozását. Mindkét csapat nagyon akarta az ezüstérmet, a meccs súlyát az is mutatta, hogy sok volt a durva belépő, amikért a bíró rendre jogosan adott sárga lapot. A 60. minutumban Lantos Henrik kapott egy remek beadást, és a szélről érkező labdát tanárian továbbította a hálóba, 0-2, ezzel az ezüstérem sorsa eldőlt. A kegyelemdöfést egy perccel a rendes játékidő vége előtt Tóth Roland vitte be, szép akció végén szerezte meg csapata harmadik találatát. A vége 0-3. 

Győzelmével az SC Hírös-Ép a dobogó második fokán végzett, míg a Lakitelek bronzéremmel ünnepelhette a klub fennállásának 25. évfordulóját. 

Kovrig Ákos (SC Hírös-Ép): – A mai mérkőzésen ismét bebizonyította a társaság, hogy nagyon komoly csapat az SC Hírös-Ép, megye II-es szinten. Az átlagéletkor nálunk az egyik legmagasabb a bajnokságban – ma is a 48 éves Lantos Henrik volt az egyik gólszerzőnk. Amit elterveztünk, azt maximálisan betartották a játékosok, kézben tartottuk a találkozót és megérdemelten nyertünk. Gratuláció és köszönet jár mindenkinek az egész éves munkáért. Gratulálok a Lakiteleknek is, hiszen nekik is megvoltak a helyzeteik, de nekünk is, és mi jobban sáfárkodtunk a kapu előtt. Nagy létszámú közönség előtt játszottunk, ezért a szurkolóknak is hálásak vagyunk, hogy jó hangulatban telt el a szezonbeli utolsó összecsapásunk. A klub építkezése elindult, Kecskemét második számú együttese vagyunk, és bízom benne, hogy a jövőben több figyelmet kap a csapat a város részéről, mert megérdemli. A filozófiánk és a stratégiánk jól látható, a megfelelő úton haladunk, és ezt az elkövetkezendő időben is tartani akarjuk.

Lakiteleki TE – SC Hírös-Ép 0 – 3 (0 – 1)
Labdarúgás, megye II. o. észak, (15.) záró forduló 
Lakiteleki Sporttelep 
Játékvezető: Kaszala Mihály 
Asszisztensek: Juhász Tamás, Farkas Attila. 

Lakitelek: Balla – Sáfár, Győri, Rózsa, Hencz (Illés 55.), Erős, Subicz, Huber, Kasza, Farkas M. (Farkas N. 81.), Tamásy. 

SC Hírös-Ép: Borbély – Forgó, Kovrig, Maczelka, Lantos (Szécsényi 81.), Csordás (Lóczi 88.), Varga, Tóth (Horváth V. 90.), Torbavecz (Kövecs 85.), Botos, Horváth T. (Laczkó 8.). Edző: Kovrig Ákos.

Gsz.: Forgó (10.), Lantos (60.), Tóth (89.)

Lapok: Rózsa (31.), Hencz (31.), Subicz (36.), Erős (52.), Farkas (53.), Huber (57.), illetve Varga (16.), Lantos (65.), Torbavecz (71.), Csordás (72.). 

(A mérkőzésről Vizi Zalán tudósított)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés