kesport.hu

Vágó Gábor: “Mindent megteszünk a svédek elleni győzelemért”

A Kecskeméti TE fiatal belső védője, Vágó Gábor ismét meghívót kapott az U18-as labdarúgó válogatottba. Ennek apropóján válaszolt a kesport.hu néhány kérdésére, többek között elárulta azt is, hogy Kecskeméten képzeli-e el a jövőjét.

Hamar meghatározó játékos lettél itt Kecskeméten. Előbb a korosztályos csapatokban váltál alapemberré, majd csapatkapitánnyá, és már a felnőtt csapatban is komoly szereped van. Minek köszönhető, hogy ilyen gyorsan berobbantál?

– Nagyon jó kérdés, hogy minek köszönhető, de talán annak, hogy mindig próbálom a maximumot nyújtani. 2016-ban igazoltam Kecskemétre, ahol rögtön az első szezonomban az eggyel idősebbek között számítottak rám. Ez az év nagyon jól szolgálta a fejlődésemet. Azóta sikerült beverekednem magam az első csapatba, ha jól számoltam az RKSK bajnoki lesz a tizedik, amin játszom. Élvezem a bizalmat és megpróbálok élni a lehetőséggel.

A jövődet itt képzeled el Kecskeméten, vagy szeretnél minél hamarabb magasabb osztályban játszani?

– Ha lehetőség adódik, akkor  szeretném kipróbálni magam magasabb osztályban is, ez természetes.

Vannak már konkrét kérőid?

– Ajánlataim vannak, de még egyelőre semmi sem biztos.

Nemrég debütáltál a válogatottban Svájc ellen, és a mostani felkészülési meccsekre – amikre itt kerül sor Kecskeméten – bekerültél a keretbe. Milyen érzés lesz hazai környezetben pályára lépni címeres mezben?

– Már az önmagában nagy öröm volt, hogy újra behívtak, ez csak plusz motiváció , hogy hazai közönség előtt léphetek pályára. Mindent meg fogunk tenni, hogy győztesként hagyjuk el a pályát.

Mit gondolsz, a későbbiekben reális célkitűzés lehet a felnőtt válogatott?

– Odáig még nagyon hosszú az út, de ezért mindent meg fogok tenni. Először is szeretnék stabil tagja lenni a korosztályos válogatottnak. Aztán a későbbiekben még bármi lehet, ez csak rajtam múlik.

(Szarvas Zsombor)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés