kesport.hu

Fussunk együtt az új atlétika pályán!

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) és a Magyar Atlétikai Szövetség kiemelt figyelmet fordít a futás népszerűsítésére. Ennek fontos állomása a „KIDS MILE RUN” esemény, melynek célja, hogy minél több általános iskolás teljesítse az egy mérföldes távot (1609 m). A KARC-KESI atlétika szakosztálya, valamint a Városi Diáksport Egyesület rendezésében a szervezők várnak minden kecskeméti és vonzás körzetében élő iskolást, hogy próbálja meg ezt a klasszikus távot teljesíteni, egy hangulatos rendezvényen.

Kétféle módon várják a próbálkozókat. Egyéni futókat, akik elhatározásuknak megfelelően teljesítik a távot (aki szeretné, annak az idejét lemérik)! 

Csapatversenyt is hirdetnek, különleges szabályokkal. A diákolimpia korosztályoknak megfelelően fiú-lány csapatokat várnak (II-III-IV. kcs), amelyben négy fő alkot egy csapatot és az időeredményük két időből tevődik össze, a legjobb és a 4. befutó idejéből. Érdemes tehát a legjobbnak gyorsan futni, a többiek pedig segítik egymást. Eredményt hirdetnek a legjobb csapatoknak, illetve a legjobb egyéni eredményt elért futóknak.

A verseny menetrendje:

Helyszín: Széktói Stadion Atlétika Centrum

Időpont: 2019.06.05 szerda 9’00-tól 15’00 óráig.

A futók folyamatosan érkeznek, egy rövid regisztráció után bemelegítenek, majd teljesítik a távot. Akik a csapatversenyben is kipróbálják magukat, megkülönböztető mezt kapnak és a csapathoz rendelt időmérő méri az eredményeiket (mind a 4 időt megméri, a csapat eredménye az 1. és a 4. időeredmény összege).

A versennyel kapcsolatban információ kérhető Adamik Zoltántól:

mobil: 36-30 23 98 574

e-mail: adamikzoli@gmail.com

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés