kesport.hu

Győzött a svédek ellen az U18-as labdarúgó válogatott Kecskeméten

A Kecskeméten edzőtáborozó magyar és svéd U18-as válogatott tegnap csapott össze először a Széktóiban. Bár a vendégek szereztek vezetést, a magyar fiatalok fordítottak és nyertek. 

Mivel vasárnap végig pályán volt az RKSK ellen Vágó Gábor, várható volt, hogy nem a keddi találkozón fog bekerülni a magyar csapat kezdőjébe. A papírforma végül érvényesült is, a KTE védője az első meccsen még nem lépett pályára.

A mieink jól kezdték a meccset, bátor játékkal igyekeztek nyomás alá helyezni a svédeket, a 22. percben azonban mégis az északiak előtt adódott hatalmas sansz. Varju csúszott rossz ütemben ellenfele elé, ami egyértelműen büntetőt ért, ezt végül Lahne vágta a bal alsóba (0-1). Nem esett ettől azonban össze Bene Ferenc csapata, alig tíz perc elteltével jött az egyenlítés, amikor Skribek robogott végig a pályán egy kontrával, középen aztán az akciót kísérő jobbhátvéd, Huszti érkezett beadására (1-1). A második félidőben továbbra is nagy erőket mozgósítottak a fiatalok, több sanszunk is volt a vezetés megszerzésére, ez végül a 75. percben érett góllá. Skribek ugrott ki egyedül, majd szép mozdulattal pöckölte el a kapus mellett a játékszert (2-1), kialakítva a végeredményt.

Magyarország – Svédország 2-1 (0-1) 
Nemzetközi edzőmeccs, Széktói Stadion 

Magyarország: Onódi – Huszti, Kalmár, Varju, Hidi, Skribek, Tóth-Gábor, Cipf, Kovács, Farkas, Nyári. 
Csere: Kocics, Körmendi, Kapronczai, Szabó, Radics. 

A két csapat csütörtökön 12:00-kor ismét összecsap a Széktói Stadionban, a belépés akkor is ingyenes lesz!

(kteakademia.hu, fotó: Tóth Csaba/kesport.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés