kesport.hu

A leköszönő Bende Csaba értékelte a megye II-es KLC szezonját

A Kecskeméti LC felnőtt csapata az előkelő 4. helyen fejezte be a megye II. északi csoportját, mely azonban az őszi teljesítmény tükrében némileg csalódás lehet. Bende Csaba, a KLC leköszönő vezetőedzője szerint ebben az idényben ennyi volt minden körülményt figyelembe véve. 

Kezdjük a közelmúlttal a visszatekintést, egészen pontosan a tavaszi szezonnal. Hogyan értékelnéd a szünet utáni időszakot?

A tavaszi szezon a vártnál gyengébben sikerült, ennek több oka is volt. Az őszi jó teljesítmény után joggal vártuk, hogy a csapat még tovább fejlődhet. A téli felkészülésünk szerintem jól sikerült, hiszen a játékosok végig csinálták az alapozást, az edzőmeccseken nálunk előrébb tartó csapatokkal is felvettük a versenyt. Az első bajnokin mégis váratlan vereségbe szaladtunk bele, utána aztán tartalékosan, de megalázó módon kaptunk ki. Váltanunk kellett, rendet rakni a fejekben, a Hírös-Ép elleni rangadón már kifejezetten jól is futballoztunk, de az utolsó pillanatokban büntetőt hibáztunk, így nem nyertünk. Talán a városi rangadó behúzása lendületet adott volna nekünk, de a tavasz közepére már a keretünk is leszűkült, rengeteg sérülés és betegség nehezítette a dolgunkat, edzéseken is megcsappant a létszám. Ennek csúcspontja a kiskunmajsai mérkőzés volt, amikor ifistákkal tudtunk csak kiállni.

Amennyiben a teljes bajnokságot nézzük, mennyire felel meg a valóságnak ez a 4. helyezés?

Összességében azt kell mondjam, hogy reális a szereplésünk. A tényeket nézve a csapat megfelelően teljesített az alsóbb régióban szereplő ellenfelekkel szemben, viszont a rangadók mérlege gyengére sikerült. Az első 6 ellen egyetlen egy meccset nyertünk meg, azt is még ősszel a Hírös-Ép ellen. Így nem lehet dobogóra kerülni. Többször előfordult, hogy figyelmetlenek voltunk, elfogyott a koncentrációnk, így az ellenfél nyomását nem bírtuk el a véghajrában. Megnyert meccseket adtunk ki a kezünkből az utolsó percekben. Ebben nagyon sokat kell fejlődnie minden fiatalnak, itt emelném ki azt is, mennyire fontos a rutin megszerzése.

Miben van esetleg hiányérzeted?

Ősszel több játékosom nagyszerű teljesítményt nyújtott, de ami a legfontosabb, hogy egységesek voltunk. Ezt tavasszal már nem volt annyira jellemző ránk szerintem. Előfordult az is, hogy nem feltétlenül sportemberhez méltóan készültek néhányan a mérkőzésre, ami nekem nagy csalódás. Természetesen lehet azt mondani, hogy egy fiatal csapatnál ez benne van, de ilyenkor sajnos a pályán szakadtunk meg, ami kihatott az eredményességünkre.

Értékeltétek-e már közösen a szezont? Hogyan tovább?

Lesz még egy záróvacsoránk, ahol kiértékeljük a szezont, beszélgetünk egy utolsót, hiszen egyelőre az biztos, hogy nem én folytatom a munkát a felnőtt csapat élén. Úgy érzem, hogy a fiatalok további fejlődéséhez váltásra, frissítésre van szükség. Magam részéről viszont elmondhatom, hogy nagyszerűen éreztem magam a csapatnál ebben a közel 2 évben! Sok játékos nálam lépett pályára először felnőtt bajnokságban, amire külön büszke vagyok. Jót és rosszat is átéltünk, de magam is tapasztaltabb lettem. Hiszem, hogy sok olyat tanultam, amit nem lehet könyvből bemagolni, ugyanakkor nagyon hasznos lesz a továbbiakban az edzői pályán számomra.

(kecskemetilc.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés