kesport.hu

Vasárnap Kecskemét központjából rajtol a TdH befejező szakasza

tourdehongrie.hu

Június 16-án vasárnap Kecskemét központjából indul a legnagyobb hazai kerékpárverseny a Tour de Hongrie befejező szakasza. Az utóbbi években a szinte a semmiből nagy létszámú egyesületté vált a Kecskeméti Első Sor, de e mellett több fejlesztés is történik a városban – amikhez most közvetve a Tour de Hongrie is kapcsolódik.

A város több pályázaton is sikerrel indult, melynek eredményként olyan közlekedési fejlesztések valósulnak meg, amelyek a kerékpárosok biztonságát is szolgálják. Ezek közé tartozik a Bem u. – Kuruc krt. kereszteződésében levő körforgalom kiépítése (TOP-6.4.1-15-KE1-2016-00002), amelynek az építése éppen ezen a hétvégén, június 15-én szombaton kezdődik. A közeledési infrastruktúra fejlesztéshez kapcsolódik több olyan szemléletformáló program is indul, amely a kerékpározást igyekszik népszerűsíteni és egyben biztonságosabbá is tenni.

A legnagyobb hazai kerékpárverseny, a Tour de Hongrie kecskeméti rajtja kiváló alkalom arra, hogy a város polgárai körében népszerűsítsük a kerékpározást. Ezért egy BringaAkadémia RoadShow érkezik a városba június 16-án vasárnap délelőtt. A program részei a KRESZ-totó, egy ügyességi pálya, és a bringapárbaj, amelyek teljesítése során a biztonságos kerékpározáshoz és a Tour de Hongrie-hoz kapcsolódó ajándékokat nyerhetnek a gyerekek.

A kerékpáros szemléletformálás nem merül ki a vasárnapi programokban, Kecskeméten. Hiszen több alkalommal is megjelenik téma a helyi médiában, iskolai kerékpáros projektnapot szerveztek, az iskolás gyerekeknek szóló kerékpáros közlekedésbiztonsági kiadvány készült, és elindul egy fotópályázat is, Kecskemét bringás szemmel és autós-bringás barátság témakörökben. A megújuló Bem-Kuruc körforgalomhoz közvetlenül kapcsolódva egy kerékpáros oktatófilm is készül a közeljövőben. Ezek a bringás fejlesztések és szemléletformáló programok mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egyre többen üljenek kerékpárra, erősödjön a helyi kerékpáros civil és egyesületi élet és talán éppen Kecskemétről fognak kikerülni a következő évtized nagy kerékpáros bajnokai.

(tourdehongrie.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés