kesport.hu

Esély SportNap Kecskeméten

képünk illusztráció

Együtt, egységben, egymásért! mottóval Esély SportNapot rendez a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház, valamint a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. június 13-án, csütörtökön. A programsorozat társszervezője az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület.

 Az Esély SportNap célja, hogy a közös sportolás élményén keresztül lehetőséget teremtsen a találkozásra, a fogyatékossággal élő és ép fiatalok együtt tölthessenek egy napot, segítve egymást, megtapasztalva az empátia és az elfogadás fontosságát.

 A programsorozaton 14 csapat és kísérőik, közel kétszáz fő vesz részt.

A csapatverseny játékvezetője Ivkovicné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője, a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia szakmai vezetője és Fritz Ágnes, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft.-n belül működő KESI sportszakmai igazgatója lesz. 

A versenyfeladatokon túl a szervezők – együttműködő partnereik segítségével – érzékenyítő kalandtúrával is készülnek. Vendégeik lesznek Boronkay Péter többszörös világ- és Európa-bajnok paratriatlonista, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai, a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány tagjai, illetve a Törekvés SE Kerekesszékes Kosárlabda Csapat.

 A szemléletformáló rendezvény zárásaként az országosan ismert, integrált zenekar, a Nemadomfel Együttes ad koncertet.

Helyszín: Messzi István Sportcsarnok – 6000 Kecskemét, Olimpia utca 1/A.

Időpont: 2019. június 13-a, csütörtök 9 óra 30 perc

Megnyitót és köszöntőt Engert Jakabné, az esélyteremtési bizottság és a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke, valamint Hamzáné Lakó Judit, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkára, munkaszervezeti vezető mond.

 Az Esély SportNap védnöke Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármestere.

A programsorozatot a Decathlon, az Egyenlő Bánásmód Hatóság és a Félegyházi Pékség Kft. támogatja.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés