kesport.hu

KESI kézilabda éremeső a Pünkösd- és Pickball Kupán

A KESI kézilabdacsapatai összesen 2 arany- és 3 ezüstérmet szereztek a Pünkösdi Kupán, közben Szegeden a Pickball Kupán az U14-es fiú csapat a 2. helyen végzett, így ez a gárda a hétvégén két ezüstérmet nyert. A legjobb kapus címet Csányi Péter (KESI) kapta.

Idén is megrendezésre került Kecelen és környékén a már hagyományosnak mondható Pünkösdi Kézilabda Torna, amelyen a Kecskeméti Sportiskola Kézilabda Szakosztálya is népes létszámmal képviseltette magát. A szervezők büszkén publikálták, hogy 129 csapat nevezett az eseményre, a KESI 7 lány csapattal és 9 fiú csapattal utazott Kecelre.

Leány és fiú U8-as korosztály: 7 nevezett csapat; a KESI 1 leány és 1 fiú csapatot nevezett. Az eredményeket ebben a korosztályban nem számolják.

Leány U9-es korosztály: 8 nevezett csapat; 1 nevezett KESI csapat. Az eredményeket ebben a korosztályban nem számolják, de minden mérkőzésen csapatunk több gólt lőtt ellenfelénél.

Leány U10-es korosztály: 9 nevezett csapat; 1 nevezett KESI csapat. Az eredményeket ebben a korosztályban nem számolják, de minden mérkőzésen csapatunk több gólt lőtt ellenfelénél.

Leány U11-es korosztály: 8 nevezett csapat. KESI I. csapat II. helyezett, KESI II. csapat VI. helyezett. Különdíjban részesült Karikó Hanna a KESI I. csapat tagja.

Leány U12-es korosztály: 9 nevezett csapat. I. helyet szerezte meg a KESI csapata.

Leány U13-as korosztály: 8 nevezett csapat. V. helyet szerezte meg a KESI csapata. A torna gólkirálynője Baranyi Dorottya lett.

Fiú U10-es korosztály: 8 nevezett csapat; 2 nevezett KESI csapat. Az eredményeket ebben a korosztályban nem számolják.

Fiú U11-es korosztály: 11 nevezett csapat. V. helyet szerezte meg a KESI csapata. A torna legjobb játékosa Házi Imre lett.

Fiú U12-es korosztály: 11 nevezett csapat. I. helyet szerezte meg a KESI csapata. 

Fiú U13-as korosztály: 9 nevezett csapat. VI. helyet szerezte meg a KESI csapata. A torna legjobb játékosa Hazafi Sándor lett.

Fiú U14-es korosztály: 11 nevezett csapat. KESI I. csapat II. helyezett, KESI II. csapat XI. helyezett. A torna legjobb játékosa Lukács Kornél lett a KESI I. csapat tagja.

Fiú U15-ös korosztály: 5 nevezett csapat. II. helyet szerezte meg a KESI csapata. A torna gólkirálya Deák Milán lett.

Összesítve: csapataink összesen 2 arany-, 3 ezüstérmet szereztek a Pünkösdi Kupa, közben Szegeden a Pickball Kupán az U14-es fiú csapatunk a 2. helyen végzett, így ez a csapat a hétvégén két ezüstérmet nyert. Legjobb kapus címet Csányi Péter (KESI) kapta.

Kisjuhász Petra edzői értékelése, a LU10-11 csapatok edzője:

Eseménydús három napot éltünk át a csajocskákkal a Pünkösd Kupán. A lányokat csak dicsérni tudom, hiszen a mérkőzések mellett folyamatosan rohannunk kellett egyik helyszínről a másik helyszínre, amit ők a vártnál sokkal jobban viseltek. A mérkőzéseken mindenki egytől-egyig remekül teljesített, ahogy azt az eredmények is mutatják. Gratulálni szeretnék mindenkinek, örülök, hogy ennek a fantasztikus csapatnak az edzője lehetek.

Korsós-Szőke Tünde edzői értékelése, a LU13-as csapat edzője:

Kicsit felforgatott csapatszerkezettel /sérülések, betegség miatt/ vágtunk neki a keceli kézilabda tornának. Ennek ellenére, nagyon szépen helyt álltak a lányok, és kis szerencsével akár éremért is játszhattunk volna. Nem így történt, 8 csapatból az 5. helyet szereztük meg. Két szoros vereség /2 és 1 gólos/ és három győzelem a hétvége mérlege. Külön gratuláció jár Baranyi Dorottyának, aki a mezőny legeredményesebb játékosa lett /nem először/.

Végh József edzői értékelése, a FU8-as csapat edzője:

2019. június 8-9-én rendezték a Pünkösd Kupa kézilabda utánpótlás tornát Kecelen és környékén. A KESI U8-as fiú csapata 6 játékossal vett részt rajta. A gyerekek magabiztos játékkal 6-ból 5 meccset nyertek. Utolsó mérkőzésünkön már nagyon fáradtak voltak a srácok és a sok hiba miatt nem sikerült a győzelem. Nagyon elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Gratulálok és jó pihenést kívánok a nyári szünetre a gyerekeknek!

A csapat tagjai: Dolgoborodov Roland, Koczka Áron, Kollár Tamás, Polyák Milán, Radics Barnabás, Turák Kristóf

Csergő József edzői értékelése, a FU12-es csapat edzője:

– Folytattuk a Pünkösdi Kupákon hagyományosnak mondható kiváló szereplésünket. A korosztályunkban 11 csapat szerepelt a tornán. Egy mérkőzéstől eltekintve, magabiztos győzelmekkel, veretlenül végeztünk az első helyen. Így pozitív élményekkel zárjuk az évet. Gratulálok a fiúknak az egész éves lelkiismeretes munkájukhoz, valamint köszönetet szeretnék mondani a szülőknek mindazért a támogatásért, amit a csapatért tettek!

A fiú U12-es csapat mérkőzés eredményei:

Szepa KSE – Kecskeméti Junior SN KFT 5 – 26

ASI DSE – Kecskeméti Junior SN KFT 12 – 13

Kecskeméti Junior SN KFT – Eger Eszterházy SZSE 25 – 12

Kecskeméti Junior SN KFT – Virág SE Dunaújváros 14 – 4 

Kecskeméti Junior SN KFT – Debreceni Sportcentrum KE 14 – 5

Tarjányi Tamás edzői értékelése, a FU13 csapat edzője:

Az idei Pünkösd Kupán kevés, de erőviszonyban közeli csapattal találkoztunk. A csoportkör és keresztjáték mérkőzésein is csupán néhány gólon múltak a győzelmek. A csoportunkban a Kántor Anikó SE csapata szó szerint a többiek fölé magaslott, nagyobb fizikumú játékosait nem voltunk képesek megállításra kényszeríteni annyiszor, amennyi a győzelemhez kellett volna, így 8 góllal alulmaradtunk. Szombaton még a Százhalombatta csapata várt ránk, elhatároztuk, hogy győzelemmel fejezzük be a napot. Hála a hatékony támadómunkának és labdaszerzéseknek 5 góllal tudtunk győzni. Vasárnap reggel az óbudai csapattal néztünk farkasszemet, a korai 8 órás kezdés nem zavart meg minket, így 3:0 volt a javunkra az első 4 percben. Az ellenfél időkérése után szorosabb lett az állás, majd a védekezési hibák miatt 17:13-ra a budapesti gárda bizonyult jobbnak. A csoport utolsó mérkőzésén a Debrecen csapatával szemben ki-ki meccset vívtunk. A védekezésen javítottunk, viszont a második félidő végén 6 perces gólcsend az ellenfelet segítette a 2 pont elnyerésében (9:13). A napzárásaként a keresztjátékot vívtuk a B csoport 3. helyezettjével. A Dunakeszi gárdája gyors, ám fiatal játékosok alkották, ezt kihasználva magabiztos győzelmet arattunk. A hétfői helyosztón Eger csapata várt ránk. Tudjuk a győzelmet könnyen nem adják. Igyekeztünk gyorsan előnyt szerezni (3. perc 3:1) és megtartani azt (második félidő közepe 13:10). Ismét egy gólcsend okozta vesztünket, és maradtunk alul egy góllal. Érdekes volt látni a körbeveréseket (Dunakeszi győzött Eger ellen, KESI győzött Dunakeszi ellen, Eger győzött KESI ellen, Dunakeszi győzött ÓKSI ellen, ÓKSI győzött KESI ellen), ami bizonyítja, az adott csapat mentális jelenlétét a pályán. A kupa tanulságos volt számunkra, sok újoncot vetettünk be, egyre erősebb lesz a csapat, csupán az összhangon kell csiszolni. Dicséret illeti a fiúkat, kiemelem Hazafi Sándort és Varga Mátét, akik hátukon vitték a csapatot védekezésben és támadásban is, emellett mindkét kapust, Dakó Gábort és Borbély Bálintot.

A csapat tagjai:

Koleszárik Balázs, Domokos Balázs, Tapodi Ádám, Héjjas Bence, Hazafi Sándor, Varga Máté, Dakó Gábor, Borbély Bálint, Kürtösi Ádám, Kósa Bence, Donát Gergő, Dombi Patrik, Ország Gergő, Alzetta Ákos

Perényi Krisztián edzői értékelése, FU15 csapat edzője:

A Kecskeméti Sportiskola fiú U15-ös kézilabda csapata a második helyen végzett a Keceli Pünkösd Kupán. Nagy akaratról és szívről téve tanúbizonyságot haladt a csapat. Mérkőzésről mérkőzésre egyre jobb játékot mutatva egészen a döntőig menetelt, ahol csak a kalocsai csapat állította meg, ott is csak egyetlen góllal! Gratulálok a csapatnak, mert ezt a ragyogó eredményt, 8 játékos összeszokott munkája hozta össze, ami a kapuban mutatott extra teljesítményben csúcsosodott ki. Mindenki, aki ebben részt vett nagy köszönet, mert a befektetett munka a szemünk előtt térült meg.

A korosztály gólkirálya Deák Milán lett!

A csapattagok: Ádány Balázs, Balis Dominik, Czira Tamás, Deák Milán, Kósa Péter, Makány Máté, Pogonyi Sebestyén, Vaczuli Kornél

Szabó Adél edzői értékelése, FU11 csapat edzője:

Az elmúlt hétvégén a KESI fiú U11-es csapata a Pünkösd Kupán vett részt. Szombaton az első két meccsünket a Gézengúz és a Kecel csapata ellen játszottuk, ahol összeszedett játékkal, nagy  gólkülönbséggel, magabiztosan nyertünk. Ezután következett a budapesti Pumukli csapata, ahol a koncentrált védekezésnek köszönhetően ismét győzelmet arattunk. Vasárnap a csoport 2 legerősebb csapatával kerültünk össze. Először Füzesabonnyal játszottunk, tudtuk, hogy nagyon kemény mérkőzés vár ránk, így a pályára nagyon nagy lelkesedéssel mentek fel a fiúk. A mérkőzés elejétől a végéig izgalmas volt, egészen az utolsó percekig döntetlen volt állás, a támadásainkat többnyire góllal fejeztük be, a védekezésünk összehangolt volt. A végére elfáradtunk, így 2 góllal kikaptunk. Ennek ellenére ezen a mérkőzésen játszottak a legjobban a fiúk, itt dolgoztak a legkevesebb hibával, ekkor volt a védekezésünk a legtökéletesebb. Ezután a Pler 1-es számú csapata következett, amelyen a fiúk nem tudtak úgy koncentrálni, mint az előző mérkőzéseken. Ez rányomta a bélyegét az egész meccsre, sok technikai hibánk volt, bátortalanok voltak és a védekezésben nem segítettek egymásnak. A meccs eleje nagyon nehézkesen indult, de aztán voltak szép pillanatok is. 8 góllal kaptunk ki, de a csapat sokkal többet tud, mint amit ezen a mérkőzésen produkált. Ezzel a csoportban a 3. helyen végeztünk. 

Hétfőn a helyosztó mérkőzéseken a Pler 2-es számú csapatával játszottunk az 5. helyezését. Szerencsére a fiúknak sikerült túllépni ez előző napi vereségen, azonban a Kupa harmadik napján már látszódott rajtuk a fáradtság. Szép játékkal magabiztosan megnyertük a helyosztó mérkőzést, így a 11 csapatból az 5. helyen végeztünk. 

Összességében a Kupán 6 mérkőzést játszottunk, ebből 5 mérkőzésen hozták a fiúk azt, amit kértem, szépen játszottak, nagyon örülök, hogy végre összeállt a védekezés és a támadásoknál csapatjátékot, gyönyörű akciógólokat láthattunk. Az egész éves kemény munkának ezen a kupán jött ki az eredménye, a csapat igazi kézilabda mérkőzéseket mutatott nekünk!

 Gratulálok a srácoknak!!

Boricsné Józsa Ildikó edzői értékelése, LU9-8 csapat edzője:

Az U/8-as csapat 6 mérkőzést játszott vegyesen fiú, és lány csapatok ellen. A lányok ellen minden mérkőzést megnyertek a kis “pindur – pandurok”. A fiúkkal már egy kicsit jobban meggyűlt a bajunk, de ennek ellenére fiús keménységgel sikerült mérkőzést nyerni. Nagyon szépen bontogatták kis szárnyaikat, annak ellenére vannak, akik csak 3-4 hónapja kezdtek kézilabdázni.

Az U/9 -es csapat 7 mérkőzésből 6 győzelem mellé, 1 vereség becsúszott.

Időnkét korosztályukat messze meghaladó bátorsággal és technikával örvendeztették meg a nézőközönséget. Egységesen jól védekeztünk, segítve a kapus munkáját, aki nagyon szép védéseket mutatott be. A csajok parádés gólokkal tették emlékezetessé a hétvégét. Ezen a kupán nagyon szépen megmutatkozott az egész éves szorgalmas hozzá állásuk, sok-sok munkájuk.

Vazul Zsolt edzői értékelése, FU14 csapat edzője:

– Két kupa ezüst egyetlen hétvége alatt, ez mindent elárul. 8 mérkőzés 6 győzelem és 2 veresség! Egy legjobb kapus díj: Csányi Péter (Pickball Kupa) és egy legjobb mezőnyjátékos díj: Lukács Kornél (Pünkösd Kupa).

Büszke vagyok a csapatra kiválóan játszottak a hétvégén, igazi sportemberek voltak, mindent megtettek a győzelemekért! Gratulálok a CSAPAT MINDEN TAGJÁNAK!

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés