kesport.hu

„Gyűlölök veszíteni” – interjú a KTE-Duna Aszfalt új centerével

Révész Ádám (j) fotó: bb1.hu

A KTE-Duna Aszfalt sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a távozók pótlására három új játékossal már megegyezett, Devaugntah Williams és Chester Lewis mellett Révész Ádám is érkezik Szegedről. 

A vezetőség Molnár Marcell helyére igazolta Kecskemétre a magyar centert, vele készítettünk interjút.  

Mikor kezdődtek meg a kecskeméti tárgyalások, és mit szóltál a KTE megkereséséhez?

Rögtön a szezon végeztével jött a kecskeméti megkeresés, és nagyon hamar megegyeztem a vezetőséggel, hiszen nem sokat kellett gondolkodnom az ajánlaton. A tavalyi szezonom sajnos nem úgy alakult, ahogyan elterveztem és amennyit készültem rá, így még inkább jól esett a KTE érdeklődése. A rosszabb szezonom ellenére bizalmat szavazott nekem a klub, amiért hálás vagyok! 

Mit gondolsz a kecskemétiek játékrendszeréről, és mit vársz a Forray Gáborral való közös munkától?

A Kecskemét játékrendszere nagyon közel áll a szegedihez, és ez pozitívum számomra, ugyanis az elmúlt hat évben hasonló taktikai felfogásban játszottam. A KTE is szereti tördelni a játékot, a cél az, hogy az ellenfél ne kapja el a ritmust. Szeretem ezt a szisztémát, jóllehet nem ez a legszimpatikusabb játék, de nagyon eredményes lehet, ha jól működik. Fofót még 2015-ben ismertem meg az U20-as válogatottban, és azóta is tartottuk valamilyen szinten a kapcsolatot. Többször került szóba a lehetséges közös munka, így biztos voltam benne, hogy egyszer a kezei alá kerülök. Örülök, hogy ez már a következő idényben megvalósul. Megbeszéltük az edzővel, hogy milyen játékosra van szüksége, hogy mit vár el tőlem, és úgy gondolom, hogy az erősségeim közé tartozik az, amilyen feladatot nekem szán. Biztos vagyok benne, hogy meg fogom kapni a bizalmat, viszont ezt könnyű eljátszani. Minden erőmmel azon leszek, hogy éljek a lehetőséggel, és egy eredményes szezonhoz segítsem a csapatot.  

Mit vár el tőled a kecskeméti vezetőség, milyen szerep vár rád a KTE-ben?

Kemal Karahodzicsnak leszek a cseréje ötös poszton, és a feladatom az, hogy amíg ő pihen, addig én plusz energiát vigyek a játékba. Lehetséges, hogy négyes poszton is kapok majd perceket, ha úgy alakul a mérkőzés. Megállapítható, hogy egy nagyon hajtós, küzdős játékos vagyok, és gyűlölök veszíteni. Ez a Kecskemétre is igaz, mindig az utolsó percig küzd az együttes. Nagyon bízom abban, hogy mindent teljesíteni tudok, amit majd adott szituációban elvárnak tőlem.

Ismered-e a jövőbeli kecskeméti csapattársaidat, felvetted-e már a kapcsolatot valakivel?

Természetesen a pályáról már mindenkit jól ismerek, személyesen viszont még nem, de biztos vagyok abban, hogy a beilleszkedéssel nem lesz gond. Szerintem az egy nagyon fontos része a csapatsikernek, hogy a játékosok a pályán, és azon kívül is megtalálják a közös hangot. A kiváló öltözői hangulat mindig a sikeresség egyik záloga.

Milyen egyéni célokkal vágsz neki a jövő szezonnak?

Élni akarok a nekem szánt bizalommal, egyénileg csak ennyi a célom. A legfontosabb, hogy csapatként jól funkcionáljunk, hiszen még a tavalyinál is sikeresebb szezont szeretne zárni a KTE-Duna Aszfal, és ehhez hozzá akarom segíteni a klubot.   

Mikor költözöl Kecskemétre, és addig hogyan töltöd a nyarat?

Ezt még és sem tudom pontosan, de biztos, hogy az alapozás kezdete előtt pár nappal – valamikor augusztusban – már beköltözök, hogy kicsit megismerkedhessek a várossal. A nyár folyamán is tervezem, hogy ellátogatok majd a hírös városba párszor. Emellett természetesen edzésben tartom magam, leginkább fizikálisan szeretnék fejlődni, ezért a fő hangsúly a futáson, és a konditermi edzéseken lesz.

(Vizi Zalán)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés